Ill fitting shoes

Segítség, nyomja a cipő a lábam!

Segítség, nyomja a cipő a lábam!


Egy nem megfelelően kiválasztott cipő viselése során sajnálattal állapíthatjuk meg, hogy bizony “nyomja a cipő a lábam”. Ha megjelenik ez a kellemetlen érzés, akkor vagy tovább kínzod a lábadat, melynek rövid- és hosszútávú következményei is lesznek, vagy pedig az adott cipőt a szekrény mélyére száműzöd. Ebben az esetben ez utóbbi megoldás célravezetőbbnek tűnik, hiszen megóvod egészségedet. Ha azonban a lábbelidet helyesen választod ki, akkor a fenti mondat nem fogja többé elhagyni a szádat.


De miért is nyomja a cipő a lábam?


A kérdés persze lehetne költői, és rá is vághatnánk csípőből, hogy: hát azért, mert kicsi, de nem ez a helyes válasz. Egy cipő ugyanis több okból is nyomhatja a lábat, és a méretprobléma csupán egy, az indokok közül. Meg kell tehát vizsgálni, hogy milyen okok miatt léphet fel ez a gond, és hogyan orvosolható. Az alábbiakban igyekszünk többféle magyarázatot találni a fenti kérdésre.


Nem megfelelő méretet választottál!


Igen, ez a klasszikus probléma. Még a legjobb minőségű és kialakítású cipők esetében is előfordul, hogy elnézted a méretet. Ez akkor is előfordulhat, ha az adott márka méretezése eltér az átlagostól, s ezért vagy nagyobb, vagy pedig kisebb méretűre van szükséged belőle. 


Webáruházunkban is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a számodra ideális méretű lábbelit rendeld meg, ezért méretezési táblázattal segítjük a választást. Ez segít abban, hogy a helyesen megmért lábadhoz melyik márka esetében melyik méret lesz a megfelelő. 


Ha pedig személyesen vásárolsz, akkor minden esetben kösd be a cipőt, és sétálj benne, vagy próbáld ki az üzletünkben található különböző terepeket, és csak azt a méretet vásárold meg, melyet kényelmesnek találsz!


Nem megfelelő alakú cipőt választottál!


A cipőboltokban kapható lábbelik nagy része keskeny lábfejjel rendelkezik, holott a lábfejünk szélesedik. Az átlagos cipők azonban egyáltalán nem követik a láb formáját, hanem igyekeznek ráerőszakolni egy mesterségesen kialakított alakot. Ez azonban azzal a következménnyel jár, hogy a lábujjak torlódnak, a lábfej nyomorog, te pedig csak azt érzed, hogy nyomja a cipő a lábadat.


Ez bizony rövidtávon is kellemetlen érzés, hosszútávon azonban kalapácsujj, bütyök, hátfájás és egyéb mozgásszervi problémák is jelentkezhetnek. Ha azonban az oldalunkon kapható mezítlábas cipőket választod, akkor ez a probléma biztosan nem fog megjelenni, mivel minden cipőnk anatómiailag a láb formáját követi, és széles lábfejjel rendelkezik.


A barefoot cipők gyártói és forgalmazói elkötelezettek abban, hogy mindenki kényelmes és egészséges cipőket viseljen, ezáltal visszaszerezze az egészségét és a fájdalommentes életet. Ezek a lábbelik segíteni fognak abban, hogy végre visszatérjen a lábad a megfelelő pozícióba, és ne kelljen kényszerhelyzetben szenvednie nap mint nap.


Rossz minőségű lábbelit viselsz!


Végül térjünk rá arra, hogy a fenti a problémát rossz minőségű cipő is okozhatja. Sajnos sok esetben találkozhatsz a közösségi oldalakon vagy egyéb csatornán eléd ugró reklámokkal, melyek ismeretlen márkájú, külsőre jól kinéző, azonban silány lábbeliket árulnak. 


Könnyű beleesni a csapdába egy-egy vagány és menő külsővel rendelkező termék láttán, és megrendelni, a csomag kibontása után azonban általában jön a keserű felismerés, hogy milyen rossz anyagból készült, kényelmetlen és hordhatatlan cipőt küldtek el a részedre. Ne kínozd magad vele, legyen ez a tanulópénz, vagy küldd vissza, ha lehetséges.


Ha az oldalunkon található minőségi mezítlábas cipőket vásárolod meg, akkor biztos lehetsz benne, hogy soha nem kell így felkiáltanod: “Segítség, nyomja a cipő a lábam!”

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.