It's time to try out "toe shoes"

Vállald be a lábujj cipőt!

A lábujj cipő még napjainkban is megosztó, pedig egyre több márka készíti el a saját változatát és egyre több ember vallja, hogy sokkal komfortosabb a használata, mint a hagyományos cipőknek. Ez a cipőtípus a minimalista sportolók kedvence, azonban sokan idegenkedve néznek rá, pedig előnyeit napestig lehetne sorolni. Blogunkban szeretnénk bemutatni ezt a különleges lábbelit, bízva abban, hogy kedvet kapsz hozzá és kipróbálod.


Mi is az a lábujj cipő?


Először is tisztázzuk azt, hogy mi is pontosan a lábujj cipő. Ez a cipő szintén egy mezítlábas, azaz barefoot cipő, ahogy az összes többi lábbelink is, azonban ez a termék egyéb egyedi ismertetőjegyekkel is rendelkezik. Érdekessége, hogy a lábujjak nem együtt vannak, mint egy átlagos cipőben, hanem elkülönülve, külön-külön, pontosan úgy, mint egy ötujjas kesztyűben a kezünk.


A kialakítás alapkoncepciója, hogy a természetes mezítlábas járás során a lábujjak nincsenek egymáshoz kötve, hanem egymástól függetlenül mozoghatnak, szabadon. A cipőkben azonban egy térben kapnak helyet, így a mozgékonyságuk igencsak lecsökken. A lábujjas cipő szakít ezzel a hagyománnyal és igyekszik visszaállítani a láb anatómiájának megfelelő járásélményt, amit a lábujjak elválasztásával ér el.


A lábujj cipő előnyei


Mivel a lábujjak a járás során külön mozognak benne, ezáltal javul az egyensúlyérzék, erősödnek az izmok és a szalagok, összességében az egész láb. Nem véletlen, hogy a sportolók kezdték el alkalmazni először ezt a lábbelit, például a küzdősportban kiváló hatású, de a jógát gyakorlók is imádják.


Hatására a lábujjak rugalmassága megnő, a járásélmény sokkal természetesebbé válik, a talajkapcsolat tökéletesedik. A vékony talp hatására a talp reflexzónái stimulálódnak, a talp egyenetlenségei miatt pedig az idegvégződések több ingert kapnak, melyek egyenesen az agyba jutnak. Ennek hatására sokkal tudatosabb lesz a mozgás, és könnyebben tanulhatók meg a táncmozdulatok, egyéb koreográfiák.


A lábujj cipő nálunk is elérhető!


A Freet Leap 2 4+1 lábujjas cipőnk mindazt az előnyt nyújtani tudja, amit fentebb elmondtunk, ezenkívül pedig még vegán és környezetbarát is, hiszen felsőrésze újrahasznosított kávézaccból készült, így megóvja a bolygónk erőforrásait. Ez az anyag antimikrobiális, légáteresztő és nagyon gyorsan szárad, ezért nem kell attól tartanod, hogy sportolás közben beleizzad a lábad.


A cipő megfelel a barefoot elvárásainak, vékony, de kiválóan tapadó és csúszásmentes talp, széles felsőrész, sarok nélküli kialakítás a még jobb teljesítmény és a fájdalommentes élet érdekében.


Miért vásárold meg ezt a barefoot cipőt?


A lábujj cipőben található talpbetét megkönnyíti a lábbeli megszokását, hiszen lengéscsillapító, ütéscsillapító hatású. Ez azért hasznos, mert a kezdeti időkben a normál lábbelikhez szokott lábat a vékony talpon át érezhető talajegyenetlenség érzékenyen érintheti. Ezt a talpbetétet akkor is használhatod, ha már a lábad izmai megerősödtek, azonban hosszabb túrára vagy hosszútávfutásra indulsz.


Nem csak sportoláshoz használhatod, vedd fel nyugodtan a hétköznapokra is, hiszen ideális kialakítása biztosítja a lábadnak a fájdalommentes járást. Hordhatod zoknival, de zokni nélkül is, és akkor sem kell visszavonulót fújnod, ha esik az eső. Bár maga a cipő nem vízálló, de ha vásárolsz egy vízálló zoknit, akkor vízállóvá teheted.


A lábujj cipő nagyon egyedi megjelenésű, de te is egyedi vagy, vállald be és lépj ki a megszokott sémák közül! Ha el tudsz jönni az üzletünkbe, akkor személyesen is kipróbálhatod, ez a megfelelő méret miatt egy hasznos lépés, de online is bátran megrendelheted. Ha pedig még kérdéseid lennének, akkor keress bennünket és válaszolunk!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.