So, why make the switch to barefoot shoes?

Add meg a lábadnak azt, ami jár neki! Válts mezítlábas cipőre!

Add meg a lábadnak azt, ami jár neki! Válts mezítlábas cipőre!


Sok emberben gyakran csak akkor merül fel a cipőváltás gondolata, amikor már komoly egészségügyi problémákkal küszködik. És az, hogy a lábbelijükre gyanakodnak, már egy jó jel! A Manimal Footgear létrehozói, Chad és Klara is a saját bőrén tapasztalta meg azt, hogy a folyamatos hát- és csípőfájdalom a helytelen kialakítású cipőviselésből származik, és egy véletlennek köszönhették a felfedezést, hogy a mezítlábas cipő megoldja ezt a problémát!


Blogunkban bemutatjuk, hogy miért érdemes kipróbálni a minimalista cipőket és hogyan segíthet ez a lábbeli a helyes járásban és a fájdalommentes hétköznapokban.


Mi jellemzi a mezítlábas cipőket?


Ezek a lábbelik megfelelnek a láb természetes anatómiájának, hiszen minden aspektusát figyelembe veszik annak, amit a természet létrehozott. Kifejlesztésében gyógytornászok segédkeztek és sokéves tapasztalatukat használták fel a tökéletes lábbeli megalkotásához. Így jöhetett létre az a cipőtípus, melyet nevezhetünk mezítlábas, minimalista, funkcionális vagy anatómiai cipőnek is.


Ha felveszed ezt a lábbelit, akkor a mezítlábas járást szimulálod, ami a legtermészetesebb érzés. A nálunk kapható márkák Európa legjobb brandjei, úgy válogattuk őket ki, hogy teljesen megbízunk ezekben a gyártókban. Találsz nálunk női cipőt, férfi cipőt, de az uniszex lábbelik között is válogathatsz.


A talpkialakítás


A mezítlábas cipő talpa három pontban is különbözik egy bármilyen átlagos üzletben megvásárolható lábbeli talpától. 


Az egyik fontos különbség a talp vastagsága. Egy átlagos lábbeli vastag talppal rendelkezik, és nagyon divatosak a platformok is. Mindez azonban azt jelenti, hogy az ember talpának semmi köze nem lesz a talajjal, holott a természetes járás során talpunk minden pillanatban érzékeli a talaj egyenetlenségét, és a rajta lévő reflexzónák és idegvégződések folyamatos stimulációt kapnak. Gondold csak át, hogy milyen hihetetlenül jóleső érzés egy fárasztó nap után levenni a merev cipellőt és átmasszírozni a talpat. A mezítlábas cipőben azonban a talp egész nap, lépésről lépésre megkapja a kellő stimulációt.


A másik fontos különbség a sarokméretben van. Vagyis, hogy itt nincs is sarok. Ugyanis a talpunk teljesen egyenes, ez garantálja azt, hogy a testsúly a teljes felületen egyenletesen oszlik el. A sarok azonban kibillenti a testet ebből az egyensúlyi helyzetből.


A harmadik különbség a talp rugalmassága. A mezítlábas cipő talpa puha és rugalmas, teljesen összehajtható, azonban mégis strapabíró és védi a lábat. Ezenkívül remek a csúszásgátlása, a Leguano Kosmo csizmája tapadást biztosít a hóban és a jégen is.


A felsőrész


Minden mezítlábas cipőmárka gondosan odafigyel arra, hogy széles lábfejkialakítást alkalmazzon, hiszen így a lábfej kényelmesen elfér, és a lábujjak szét tudnak terülni és ideális pozíciót vesznek fel a járás során. A felsőrész anyaga vegán, illetve etikus gazdálkodásból származó bőrből, valamint innovatív anyagokból, mint például kávézaccból készül. Könnyen tisztíthatóak a cipők, sok esetben mosógépbe is tehetőek, szellőznek, antibakteriálisak és zokni nélkül is viselhetőek.


A lábbeli súlya


A könnyű súly minden barefoot sajátossága, ezért ezeket a cipőket viselni olyan, mintha semmi sem lenne a lábunkon. A megszokás időszakában érdemes talpbetétet is használni, ez segít az átállásban, hiszen egy normál lábbeli után a mezítlábas cipő hatalmas változás, adj időt a lábadnak a hozzászokáshoz!


Mezítlábas cipőink a legkiválóbb minőségben készültek Csehországban, Németországban és Portugáliában, válogass köztük bátran, és ha bármilyen kérdésed lenne, akkor keress bennünket elérhetőségeinken!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.