Women's work shoes don't have to be uncomfortable.

Mezítlábas női cipők a munkahelyeden is!

Mezítlábas női cipők a munkahelyeden is!


Lehet, hogy már kacsingatsz a mezítlábas női cipők felé, de még nem voltál olyan bátor, hogy be is szerezd az első darabot. Bármi is tart vissza, blogunkban igyekszünk meggyőzni arról, hogy a nálunk kapható cipők minden, de tényleg minden szituációban viselhetők, és akár egy elegáns üzleti szettel is nyugodtan felveheted modelljeinket. A barefoot cipő ugyanis nemcsak kényelmes, de csinos is, így mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt! Ha pedig kipróbáltad, garantáljuk, hogy nem is akarsz már másmilyen cipőt hordani!


Milyen egy átlagos női cipőben tölteni egy munkanapot?


Egy átlagos női cipő igyekszik megfelelni olyan társadalmi elvárásoknak, amik már rég túlhaladottak. A szűk lábfejkialakítás egyenesen azokból a korokból származik, amikor igyekeztek a nők lábát kisebbnek mutatni a valóságosnál, így jól összeszuszakolták a cipőn belül. 


A divatirányzatok felkapták a keskeny, hosszú orrkialakítást is, ami miatt a lábujjak tovább zsúfolódtak a cipők orrában, így nem csoda, hogy ezáltal csúnya bütykök, kalapácsujj, benőtt, gombás körmök alakultak ki.


További probléma a női cipők talpa. Vastag, sőt, platform, a sarok pedig magas, legrosszabb esetben tűsarkú. A test egyensúlyi helyzete teljesen felborul, a testsúly teljes egészében a lábfej első részére nehezedik, így a járás természetellenessé válik. A kemény, vastag talp egész nap nyomja a talpat, semmiféle kapcsolata nincs a talajjal.


És mi van, ha mindezt egész nap hordod? Minden egyes lépésednél a természet által megalkotott rendszer ellen hatsz! Teljesen elrugaszkodsz a lábad anatómiájától, és egy természetellenes pózba kényszeríted. Végső soron nincs is azon mit csodálkozni, hogy estére fájnak a lábaid, a talpad begörcsöl, a derekad majd leszakad, a gerinced pedig alig bírod kiegyenesíteni.


Ha minden nap így mozogsz, akkor a panaszaid állandósulni fognak és rövidesen az orvosok kezei között fogsz kikötni. És mindezt csupán egy rossz kialakítású cipő miatt!


Mit fog neked nyújtani a funkcionális cipő?


A funkcionális női cipők megadják a lábadnak mindazt, amit csak szeretne! Szabadságot, kényelmet, fájdalommentességet és egész napos komfortérzetet. Mindezt úgy tudja elérni, hogy ezeket a cipőket orvosok, gyógytornászok tervezték éppen azért, hogy az egész napi munkád során ne azzal kelljen foglalkoznod, hogy fáj a gerinced vagy zsibbad a lábad, hanem kizárólag az általad végzett tevékenységre koncentrálhass.


A vékony és sarok nélküli talp lehetővé teszi, hogy érezd magad alatt a talajt és visszaállítja a lábboltozat természetes erejét, fejleszti az izmait. A széles lábfej engedi a lábujjakat szabadon mozogni, a könnyű súly miatt pedig szinte nem is érzed, hogy cipő van rajtad. Az innovatív anyagválasztás pedig fenntarthatóvá teszi cipődet és valódi kényelmet biztosít.


Milyen női cipők közül választhatsz?


Megnyugtatunk, hogy gyakorlatilag az életed minden területére tudunk cipőt nyújtani! Ha olyan munkahelyen dolgozol, ahol az elegáns, üzleti megjelenés az elvárt, akkor ajánljuk a Leguano Marilyn fekete bőrcipőjét, ami tökéletesen kiegészíti az üzleti szettedet. Ezt a cipőt Németországban készítik marhabőrből, természetes cserzőanyaggal, kézműves minőségben.


De találsz nálunk csinos, vidám színű hétköznapi cipőket és sportcipőket, túracipőket, szandálokat is, így mindig az adott tevékenységnek megfelelő női cipőt tudod felvenni. Amennyiben bármilyen segítségre van szükséged a termékeinkkel, vagy magával a barefoottal kapcsolatban, keress bennünket bátran, szívesen válaszolunk minden kérdésedre!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.