Toe Socks and Legwear

Toe Socks and Legwear

Discover the perfect toe socks and leg wear for your barefoot lifestyle... 

  • Leguano barefoot shoes from Germany
1 of 6

MAGYARORSZÁG ELSŐ ÉS EGYETLEN SZEMÉLYESEN  ELÉRHETŐ MEZÍTLÁBAS CIPŐ ÜZLETE, SZÉKESFEHÉRVÁRON

MI IS AZ A MEZÍTLÁBAS CIPŐ?

  • Olyan cípő, ami a mezítlábas járás érzését szimulálja
  • Könnyű, vékony és rugalmas
  • Védi a lábad a sérülésektől
  • Minden stílushoz és élethelyzethez használható

MIÉRT JÓ VÁLASZÁS NEKED A MEZÍTLÁBAS CIPŐ?

JOBB SPORTTELJESÍTMÉNYT ÉRHETSZ EL

ERŐSÍTI A LÁBAD, A BOKÁD ÉS AZ EGYENSÚLYOD

NEM KORLÁTOZZA A LÁBUJJAID, ÍGY SEGÍT MEGELŐZNI A LÁB DEFORMITÁSÁT

ELŐSEGÍTI A HELYES TESTTARTÁSOD

KÖNNYED VISELETET AD

ENYHÍTI AZ ÍZÜLETI- ÉS HÁTFÁJÁST

MAGASABB STIMULÁCIÓ = JOBB KOGNITÍV EREDMÉNY

VICCES - SENKI NEM TUDJA HOGY MEZÍTLÁB VAGY

MIÉRT JÓ VÁLASZÁS NEKED A MEZÍTLÁBAS CIPŐ?

JOBB SPORTTELJESÍTMÉNYT ÉRHETSZ EL

Erősíti a lábad, a bokád és az egyensúlyod

Nem korlátozza a lábujjaid, így segít megelőzni a láb deformitását

Elősegíti a helyes testtartásod

Könnyed viseletet ad

Enyhíti az ízületi- és hátfájást

Magasabb stimuláció = jobb kognitív eredmény

Vicces - senki nem tudja hogy mezítláb vagy

LÉGY AZ ELSŐ, AKI MEGNÉZI, FELPRÓBÁL EGY PÁRAT ÉS
ÉRDEZD JÓL MAGAD!

ADD meg e-mail címed és nyerj egy pár cipőt 39 900 Ft értékben!

TUDTAD HOGY EGY ÁTLAGOS EMBER 3-4000 LÉPÉST TESZ MEG NAPONTA?

MIÉRT SANYARGATNÁD A LÁBAD NAP, MINT NAP, HA A MEZÍTLÁBAS CIPŐ EZEKET AZ ELŐNYÖKET NYÚJTJA: 

“Zero Drop” sarok 

MAGASÍTÁS NÉLKÜL

A "Zero Drop” sarokkal rendelkező cipőknek nincsen felesleges magasítás a saroknál, mint ahogy a legtöbb hagyományos lábbelinél megszoktuk. A régi időkben csak az öltönycipőknek és bizonyos munkacipőknek volt megemelt/magas sarka. A sport- és szabadidőcipők lapos talpúak voltak. Az 1970-es években elkezdett marketing trükk, hogy az atlétikai és szabadidős cipőkben is megemelték a sarkat, hogy az emberek ezeket is inkább olyan munkacipőknek érezzék, amelyeket napközben viseltek. A munkacipő és a öltönycipő jól szolgálja célját, de formájuk és magasított sarkuk miatt nagyon megterhelik a lábadat, a térdedet és a hátadat. Míg a sarok hasznos tulajdonság azok számára, akik másznak, lovagolnak, szeretnek motorozni vagy sok időt töltenek létrán, addig a gyalogláshoz vagy futáshoz nem túl hasznos. A "Zero Drop" kifejezés arra utal, hogy a saroktól a lábujjakig nincs magasságcsökkenés. 

Azt a formát követi, ahogy az emberi lábfej természetesen kialakult az evolúció során.  

“Wide Toe Box” 

SZÉLES CIPŐORR

A széles cipőorr elengedhetetlen a jó egyensúly, az erős lábfej és mindenekelőtt a kényelem kialakításához. A történelem során mindig is káros volt az a tendencia, hogy a nők lábát szépség- vagy divatcélokból a lehető legkisebbnek tüntessék fel. A cipők kialakítása a történelem során még e nélkül is nagyrészt a karcsúbb és szűkebb profilok felé hajlott, amelyek természetellenes és káros helyzetbe szorítják viselőjük lábát, kellemetlen és fájdalmas helyzetet, csökkent vérkeringést, bütyköket, kalapácsujjakat és sok más szörnyűséget okozva. Cipőinkben bőven van hely a lábujjaknak, és úgy vannak kialakítva, mint egy valódi lábfej. Rengeteg oldalirányú mozgást biztosít, így a lábfejünk szilárd, széles kapcsolatban van a talajjal, és idővel egyenletesen szétterül, ami az egész testet segíti. 

Adj egy kis teret a lábujjaidnak, hogy fellélegezhessenek!

Nagyon vékony,

De védő talp

Érdekes tény: a lábfejen több érzékszervi idegvégződés található négyzetcentiméterenként, mint bárhol máshol a testen. Mindenki számára, különösen a fejlődő agyú kisgyermekek számára az ezekből érkező ingerek ugyanolyan fontosak az idegi fejlődés, a térérzékelés, az egyensúly és a reakcióidő szempontjából mint a kéz, a szem vagy bármely más testrészed. A megszokott cipő 2,5-4 cm habot, poliuretánt, gumit és egyéb anyagot tesz a lábad és a talaj közé, ami lényegében “elvakítja” azt. Nem teljes mértékben érzékeli a körülötte lévő világot, ezáltal nem kell annyira sok erőt kifejtenie és elgyengül a lábad. Cipőinkben, rendeltetésétől függően,a talaj és a lábfej közötti teljes távolság jellemzően nem nagyobb mint 6-12 mm. Ennek oka, hogy lábad “meglássa” ami körül veszi, és értékes érzékszervi információkkal táplálja az agyadat. A lábad alkalmas arra, hogy szinte bármilyen terepen elboldoguljon, de több mint valószínű, hogy nincs formában.

Hozd formába a lábad!

KÖNNYŰ 

ÉS RUGALMAS

A “Zero Drop” kialakítás és a lábad és a talaj közötti minimális akadályok miatt cipőink általában sokkal könnyebbek, mint a hagyományos cipők. Ennek eredményeképpen olyan érzést kelt, mintha nem viselnél semmit a lábadon. Ez lehetővé teszi, hogy a tested úgy mozogjon, ahogyan azt természetes módon tenné, anélkül, hogy a szokásos cipők korlátoznák. Például a futó- és túraszandáljaink a lehető legsúlytalanabbak, amelyek szuper kis súlyt és éppen elég védelmet nyújtanak a talpadnak. Még a legtöbb téli cipőnk is kevesebb, mint feleannyi súlyú, mint a hagyományos téli lábbelik, anélkül, hogy feláldoznánk a melegséget vagy a védelmet. 

A sportolók számára ez hatalmas győzelem, mivel a súly általában a teljesítmény ellensége.

Fenntartható

Csúcstechnológia

A legtöbb általunk forgalmazott márka teljes mértékben elkötelezett a vegán anyagok, a kegyetlenségtől mentes termékek vagy egyes esetekben akár 100%-ban újrahasznosított anyagok mellett. Bár ez nagyszerű hír a környezetvédelem szempontjából, a lelkesedésünk oka az, hogy rengeteg pénzt, energiát és emberi erőforrást fordítottak az anyagkutatásra, amely ezeket a szuper vékony talp fajtákat eredményezte, amelyek kiváló tapadást, valamint nagyon magas védelmet és átszúrás állóságot biztosítanak. A felsőrész anyagait illetően az egyik cég úttörő módon újrahasznosított kávézaccot használt, nem azért, mert ez környezetbarát (bár ez is szép kiindíttatás), hanem mert így egy erősebb, könnyebb, légáteresztő, víztaszítóbb (és nem elhanyagolhatóan vonzóbb) anyagot készítettek a cipő felsőrészéhez.  

Nem azért környezetbarát, mert menő, hanem mert jobb!   

100% ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA

Biztosak vagyunk abban, ha a termékünket kipróbálod, olyan pozitív élményben lesz részed, amit korábban nem éreztél!
Éppen ezért 100% elégedettségi garanciát vállalunk!
Ha a termékünk nem vált be, hozd vissza 30 napon belül és visszafizetjük a termék teljes árát!

Kérdéseid esetén írj nekünk a chadandklara@manimalfootgear.com e-mail címre. 
Adatkezelési Tájékoztató      ÁSZF     Játék- és adatkezelési szabályzat      Size info