All about the laces.

Legyen szórakoztató a sportcipő befűzése!

Legyen szórakoztató a sportcipő befűzése!


Gyakran előfordul, hogy a sportcipő befűzése közben idegesen rángatjuk a fűző két végét és megpróbálunk olyan csomót kötni rá, ami nem fog kibomlani sportolás közben sem. A kikötődött fűző ugyanis balesetveszélyes, hiszen rálépve eleshetünk és megsérülhetünk. 


Létezik azonban olyan cipőfűző, aminél nem kell bajlódnunk bonyolult fűzési módokkal, hiszen rugalmas és egyszerűen csak bele tudjuk dugni a lábunkat a sportcipőnkbe.


Mióta létezik cipőfűző?


A cipőfűző szinte egyidős magának a cipőnek a megjelenésével, sőt, már az őskori leletek között is találtak bőrből készült szalagokat, mellyel a lábbelit rögzítették a talpukra. Az idő során a fűző pozíciója és anyaga változáson ment keresztül, sokáig oldalt helyezték el, így a lábbeli eleje szabadon maradt és több hely maradt a díszítésnek.


A 19. századra alakult ki a cipők és a cipőfűzők ma is ismert formája. Ennek az volt az előnye, hogy a lábbeli bősége nem volt korlátozva, hanem, szabadon lehetett szabályozni a fűző segítségével. Azt mondhatjuk, hogy a fűzők a jövőben is elengedhetetlenül szükségesek, azonban innovatív változatai megkönnyítik a lábbeli felvételét.


A lábbelikhez kötődő kiegészítő termékek


Ha szétnézel a kiegészítő termékeink között, akkor láthatod, hogy mennyiféle különleges termékkel készültünk a számodra. 


A mezítlábas cipőre történő átállást segítő talpbetétek, a biztonságos mosáshoz nélkülözhetetlen mosózsákok, eldeformálódott lábujj korrigálására szolgáló lábujj távtartó, a lábbeli vízállóságát biztosító impregnálószer és természetesen különböző színű és kialakítású cipőfűzők várják, hogy kosárba tedd őket.


A sportcipő befűzése sosem volt még könnyebb!


Amerikából érkezett az a találmány, ami lehetővé teszi, hogy megkötés nélkül tudjuk felvenni a lábbelit, ez pedig nem más, mint a Hickies 2 kötésmentes cipőfűző. Ha ezt használod, akkor nyugodtan elfelejtheted a cipőkötést, ugyanis a jövőben erre nem lesz szükséged.


Nincs más teendőd, mind egyszer befűzni a lábbelibe, innentől kezdve pedig szabadon és könnyedén fel- és leveheted, görnyedés és csomók kötögetése nélkül. A latexmentes termék egy méretben kapható, mivel befűzés után be tudod állítani a megfelelő méretet. A csomagban 14 darab pánt van, ez pont elegendő lesz egy lábbelihez. Több színben is kínáljuk, például fehér-rózsaarany, vagy izgalmas neon színekben is kapható.


A hagyományos fűző sem kell, hogy unalmas legyen!


Ha ragaszkodsz a hagyományos fűzőhöz, akkor tedd változatossá és izgalmassá különböző befűzési technikákkal. A szokványos mellett rengeteg ötletes formát találhatsz az interneten, ezáltal akár minden nap máshogy nézhet ki kedvenc lábbelid.


A Leguano cipőfűzőnk 110 cm, így nyugodtan gyakorolgathatod vele az új praktikákat. Fekete, fehér, sárga/fekete, fekete/sárga, rózsaszín/szürke, kék/fehér, neonsárga és neonzöld színben kínáljuk, válaszd ki a lábbelidhez illő színt, vagy válassz egy teljesen más színt ezáltal olyan kontrasztot érhetsz el, ami feldobja még a legunalmasabb lábbelit is.


Felejtsd el az előítéleteket és a megszokott, szürke megoldásokat! Válassz olyan színt, ami neked tetszik és viseld büszkén. A sportcipő befűzése által is tűnj ki a tömegből, hiszen nem kell elfogadnod az átlagos megoldásokat!


Sportolás, túrázás, vagy a mindennapi munka, séta során nagyon fontos, hogy kényelmes lábbelit viselj. Olyat, ami óvja, védi a lábaidat és megelőzi a mozgásszervi problémákat. Barefoot cipőink tökéletes megoldást nyújtanak, válaszd ki legújabb lábbelidet és tegyél be mellé egy vadiúj cipőfűzőt is! Ha pedig bármilyen kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken és segítünk!





Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.