Rólunk

Egyszer volt, hol nem volt

Chad és Klara azért indította el a Manimal céget, mert annyira lenyűgözte őket, hogy a mezítlábas cipőre való átállás milyen jót tett nekik. Chadnek nagyfokú skoliózisa van, és általában mindig fáj a háta, a csípője pedig nem egyenes, ami fájdalmat okoz a hát alsó részén is. Észrevették, hogy valahányszor egy adott pár szandált viselt egy másik párhoz képest, a fájdalmai jelentősen csökkentek. Ezután összerakták, hogy a "jó" szandálnak vékonyabb volt a talpa, és sokkal alacsonyabb volt a sarka, mint a "másik" szandáljának, és természetesen sokkal alacsonyabb, mint a Red Wing csizma, amelyet hideg időben visel.

Így hát elkezdtek nézelődni az interneten, és találtak néhány információt a mezítlábas cipőkről. A hozzájuk legközelebbi üzlet Pozsonyban van, így 2,5 órát autóztak, és elmentek vásárolni. Chad végül nem talált semmit, de Klara hazavitt egy új pár Vivobarefoot edzőcipőt az edzőterembe. Nem akarta elhallgatni őket, és az emberek gyakran kérdezősködtek róla. Amikor csak tudta, talált rá okot, hogy viselje őket. Nem sokkal később Berlinbe kellett utazniuk egy konferenciára, Németország pedig a mezítlábas cipők hazája, így időt szakítottak arra, hogy valóban körülnézzenek. Ezúttal mindketten találtak cipőt. Chad két napon át, napi 9 órán át sétált a konferencián az új mezítlábas cipőjében, és nem akarta abbahagyni, hogy arról beszéljen, milyen jó volt, és milyen kevés fájdalmat érzett a hátában, a lábában és a lábában. Gyorsan elrepültünk abba a novemberbe, és elkezdték építeni az első magyarországi boltot, hogy továbbadják a szerencséjüket és tapasztalataikat mindenkinek, akit csak találnak.

Székesfehérvári telephelyükkel (a világ közepe) elkezdtek a mezítlábasság jelzőfénye lenni az egész világ számára, és elkezdtek szállítani az EU más országaiba, sőt még az USA-ba is. Nagyon makacs és szenvedélyes emberek, és nem nyugszanak, amíg a "Feel Good" üzenetük és cipőik el nem jutnak a világ minden szegletébe!

Érezd Te is jól magad a cipődben, hívd fel őket, írj nekik üzenetet vagy csak vegyél cipőt! Nem fogod megbánni, és hamarosan Manimal Shoes-ra cseréled jelenlegi cipőkollekciódat :-)