Are there really comfortable shoes? Why yes... yes there are.

Létezik igazán kényelmes cipő? Bebizonyítjuk, hogy igen!

Lábfájdalom, derékfájás, hátfájás – sokszor nem is gondolnánk, hogy egy banális ok húzódik a háttérben. Aki egész nap talpon van, mert munkája folyamatos állást, járást követel, estére legtöbbször elgyötörtnek, fáradtnak érzi magát, mint akinek mindjárt leszakadnak a lábai. Pedig egy kényelmes cipő sok esetben megszünteti a fenti problémákat, és egy egyszerű lábbelicserével búcsút tudunk mondani ezeknek a gondoknak.


Igen ám, de mit viseljünk ahhoz, hogy egészséges legyen a tartásunk, a járásunk, és ne küzdjünk fájdalmakkal? Blogunkban felfedjük a titkot és bebizonyítjuk, hogy kényelmes cipő igenis létezik!


A cipőboltok választéka


Amennyiben már végigjártad a szokásos köröket a szokásos boltokban, és felpróbáltál számtalan formájú, sarokmagasságú, anyagú cipőt, azonban egyiket sem érzed igazinak, mivel a problémáid továbbra is fennállnak, akkor figyelj ránk! 


A cipőboltokban található átlagos cipők szinte semmiben nem felelnek meg a lábunk természetes anatómiájának! A Manimal Footgear létrehozói, Chad és Klara is pontosan ezekkel a problémákkal küzdöttek mindaddig, amíg rá nem döbbentek arra, hogy bizonyos cipőkben a fájdalmaik enyhülnek. 


Ezután következett a küldetés, amelynek első részében saját maguk számára keresték meg az ideális, kényelmes cipőt, majd amikor rátaláltak, elhatározták, hogy megismertetik veled is és mindenkivel a barefoot életérzést, a fájdalom nélküli tökéletes járás titkát.


De miért a barefoot?


A válasz nagyon egyszerű! Ahogy a természet megteremtette a lábunkat, ezt kell támogatni és fenntartani. Azonban mit tesz a legtöbb cipőmárka? Összenyomorítja a lábujjakat a keskeny lábfejrésszel, természetellenes pozícióba kényszeríti a lábunkat a magas sarkokkal, elveszti a talpunk kapcsolatát a talajjal a vastag talpkiképzéssel. Nézz meg egy kirakatot, mit látsz? Tűsarkú, platform, keskeny, kocka orr. Nem azt mondjuk, hogy egy elegáns rendezvényre ne lenne kiváló választás egy ilyen cipő, hanem azt, hogy a mindennapokban ne ezeket viseld!


A barefoot tehát a kényelmes cipő titka?


Igen! Ezek a cipők ugyanis úgy lettek megtervezve, hogy teljesen szimulálják a természetes járást. Gyógytornászok használták fel minden tapasztalatukat és fejlesztették ki ezeket a csodás cipőket azért, hogy az egész napi mozgás, állás, valamint a sportolás, kirándulás közben lábunk királynak vagy királynőnek érezze magát és csak úgy száguldjon egész idő alatt.


Milyenek ezek a cipők?


A kialakításukban minden anatómiai cipő megegyezik, vagyis az alapkoncepció egyforma. A Freet márka fekete Flex cipője is mindenben megfelel ezeknek az elvárásoknak. 


A talp nagyon fontos, hogy vékony legyen. Biztosan hallottál már a talpunkon lévő reflexzónákról, sőt még abban is biztosak vagyunk, hogy egy-egy wellness helyen mentél már végig speciálisan kialakított medencén, ahol köveken kellett egyensúlyozni, vagy talán már Magyarország valamelyik mezítlábas ösvényét is felkerested. A barefoot cipőkben nem veszted el kapcsolatodat a talajjal.


Ezenkívül ezeken a cipőkön nincs sarok, hiszen lábunk alapból egyenletes magasságú, valamint kényelmes, széles lábfejjel rendelkeznek, így a lábujjak szabadon tudnak szétterülni. A cipők nagyon könnyű súlyúak ezért szinte észre sem veszed a viselését, valamint rugalmasak, így akár egy kisebb táskába is simán be tudod tenni.


Amennyiben még most ismerkedsz a mezítlábas kényelmes cipőkkel, akkor először azt ajánljuk, hogy amennyiben mellékelnek hozzá talpbetétet, akkor azt tedd bele mindaddig, amíg hozzá nem szoksz ehhez az új érzéshez. Amint viszont úgy érzed, hogy készen állsz az igazira, vedd ki és élvezd a szabadságot! Keress minket, ha segítségre van szükséged!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.