Barefoot shoes are your feet's best friend!

Barefoot cipő, a lábad legjobb barátja!

Barefoot cipő, a lábad legjobb barátja!


Aki rátalál a barefoot cipő adta érzésre, soha többé nem akar más lábbelit a lábára húzni! És ez teljesen érthető is, hiszen az anatómiai cipő megadja a lábadnak mindazt, amire szüksége van. Végre újra úgy érezhetik magukat lábaid, mint amikor kisgyermekként mezítláb tapicskoltál a homokban és kisvödörrel építetted a homokvárakat. Újra visszatalálhatsz a természeteshez, az egészségeshez, és minden fájdalom és görcsösség köddé válik és a múltba vész!


Az átlagos cipők napjainkban


Ahhoz, hogy ezt elmagyarázzuk, kénytelenek vagyunk azt is megmutatni, hogy milyen cipőkbe kényszerítik ma az emberek a lábaikat. A cipő óvja, védi a lábunkat, megelőzi, hogy összekoszolódjon, megsérüljön. Azonban a mai lábbelik döntő többsége úgymond “túlzásba viszi” ezt a védelmet.


Mindannyian tudjuk, hogy a túlzott védelem nem helyes. Igaz ez mindenre, például gyermekeink esetében is óvakodni kell a túlzott féltésről, hiszen ezáltal nem tudna a fiatal beilleszkedni a társadalomba, és nem tudná megtapasztalni a körülötte lévő dolgokat.


És mindez a cipőnkre is igaz! A legtöbb lábbeli a vastag talpával, merev, szűk felsőrészével szinte megszünteti lábunk kapcsolatát a külvilággal és teljesen elszigeteli tőle. A talpbetétek használata pedig elgyengíti a saját izomzatot, így ahelyett, hogy javulna, még romlik is a boltozatsüllyedés.


De mit ad a barefoot cipő, amit más lábbelik nem tudnak nyújtani?


A barefoot cipők visszaadják lábadnak a szabadságot úgy, hogy közben a megfelelő védelmet is tökéletesen biztosítják számukra. Ezeket a cipőket ugyanis úgy fejlesztették ki, hogy maximálisan imitálják a természetes járást, miközben a külvilág okozta szennyeződések távol maradnak lábainktól.


A Freet Mudee Black cipőjével már a tavaszt várhatod, hordhatod túrázáshoz, de akár az egész napi munka során is.


Mit jelent ez a gyakorlatban?


Ha ránézel egy anatómiai cipőre, akkor először az fog neked feltűnni, hogy milyen vékony a talpa. Ez a vékony talp azonban erős, hajlékony és rugalmas, valamint csúszásgátlással is rendelkezik, így egyáltalán nem kell tartanod attól, hogy nem fogja megvédeni a talpat.


A vékony talp aktív kapcsolatot teremt a talpad és a talaj között, ezért amikor benne jársz, akkor érezheted a talaj egyenetlenségét, ami által stimulálódnak a talp reflexzónái. Ezek a reflexpontok kapcsolatban vannak az aggyal, így a cipőben végzett mindennemű mozgás, például a tánc vagy a hegymászás sokkal tudatosabban fog végbemenni. 


A vékony talp továbbá arra készteti a lábfej és a talp izmait, hogy megerősödjenek, így a lúdtalp az izmok erősödésével megszűnik.


A lábbelik felsőrésze


Az átlagos lábbelik egyáltalán nem veszik figyelembe a lábfej formáját. Állj mezítláb a talajra és nézz rá a lábadra. Most pedig nézz rá egy cipőre. Mit látsz? Hát bizony köszönőviszonyban sincsenek egymással. Míg lábfejed széles, és a lábujjak részén pedig a legszélesebb, addig a boltokban kapható cipők éppen a lábujj részén a legkeskenyebbek. 


Ezzel a mesterséges alakkal azt érik el, hogy a lábujjak egész nap egy kényelmetlen összeszorult kényszertartásban nyomorognak, ami által egy idő után kialakul az esztétikailag sem szép kalapácsujj, a bütyök, még rosszabb esetben a körmök is sérülnek.


A barefoot cipőkben a lábad fel tudja venni a normál alakját, a lábujjaid kényelmesen elférnek, a talpad érzi a talajt, így a járás sokkal harmonikusabb lesz. Sokan már csak akkor találnak rá ezekre a lábbelikre, amikor állandósult hát-, derék- és térdfájdalommal küzdenek, azonban amint elkezdik a mezítlábas életet, ezek a fájdalmak azonnal enyhülni kezdenek. Ha bármilyen problémád van, keress minket elérhetőségeinken.
Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.