Barefoot shoes for Driving... yep.

A barefoot cipő vezetéshez is ideális

Hurrá, utazunk! A barefoot cipő vezetéshez is ideális


Itt a nyár a nyaralások, utazások, kirándulások ideje, a hosszú autóút során azonban nem mindegy, hogy milyen lábbelit viselünk, de a barefoot cipő vezetéshez is tökéletes. Az autóvezetés egy nagyon felelősségteljes feladat, elég egy rossz mozdulat, egy félrepillantás és már meg is van a baj. Iktass ki minden zavaró elemet és viseld cipőinket autóvezetés közben is!


Az autóvezetés veszélyes tevékenység!


Bármilyen autód van, a lábaidat használnod kell, amikor vezetsz. A hagyományos sebváltók esetében a bal láb a kuplungot, a jobb láb pedig a gáz és a fékpedált kezeli. Ez egy összetett művelet és fizikailag, valamint mentálisan is oda kell figyelni. Ha az autóban tempomat van, akkor ez megkönnyíti a vezetést, hiszen az autópályán, autóúton, vagy kisebb forgalmú úton átveszi a pedálok szerepét és csak váratlan helyzetben kell beavatkoznod.


Az automata sebességváltók esetében a bal láb szerencsés helyzetben van, hiszen egész úton pihenhet, a jobb láb azonban itt is két pedált kezel, ezáltal nagyon fontos, hogy kényelmes cipőt vegyél fel!


Milyen lábbelit NE viselj vezetés közben?


A magassarkú cipő nagyon veszélyes, hiszen rendellenes helyzetben tartja lábaidat, valamint nagyon csúszik a talpa. A vastag platform sem alkalmas erre a tevékenységre, hiszen mind a kuplung felengedése, mind pedig a gázadás fokozatossága szinte lehetetlen küldetésnek bizonyul.


A bőrtalpú cipők csúsznak, így egy hirtelen fékezéskor lecsúszhat a láb a pedálról, ami akár a megállást is megakadályozhatja, nem beszélve a következményekről.


A barefoot cipő vezetéshez is tökéletesen alkalmas


Ha szétnézel a női cipőink között, akkor láthatod, hogy ezeknek a talpa csúszásmentes, ezáltal nem kell attól tartanod, hogy a pedál használata közben megcsúszik a lábad. Ezenkívül minden cipőnk rendkívül kényelmes, így a hosszú úton sem fog elfáradni, bedagadni a lábad. A vékonyabb talp miatt tökéletesen érzékelni fogod a pedálok helyzetét, így mind elinduláskor mind pedig útközben teljesen ura leszel a gépkocsinak.


A hosszú utazás ne kihívás legyen, hanem élmény!


Ha nyári kirándulásra indulsz, akkor azt ajánljuk, hogy kényelmes ruházatot vegyél fel, valamint olyan cipőt, ami megfelel a fenti feltételeknek. A Leguano Amalfi White egy telitalálat, hiszen csajos, vagány csipkemintája bármilyen ruhával jól mutat. Kényelmes, egész nap viselhető, megérkezés után pedig szívesen sétálsz még benne, hiszen egyáltalán nem fog elfáradni benne a lábad.


Amellett, hogy csinos és mutatós, teljesen megfelel a vezetés adta követelményeknek, hiszen a talpán található kis göböknek köszönhetően csúszásmentes.


Jó tanácsok a hosszú ideig tartó vezetéshez


  • Öltözz komfortosan, rétegesen, viselj kényelmes cipőt.
  • Előző éjjel pihend ki magad, de legjobb, ha már nem is dolgozol az utazást megelőző napon.
  • Az utazási időt úgy kalkuláld, hogy 1-2 óránként szünetet fogsz tartani.
  • Állj meg, ha fáradtnak érzed magad, ha elálmosodtál, vagy ha megéheztél, megszomjaztál.
  • Tervezd meg előre a megállóhelyeket, akár egy ebéddel összekötött városnézést is betervezhetsz.
  • Pakolj az autóba némi nassolnivalót, energiaszeletet, csoki és víz is legyen nálad.
  • Állítsd be megfelelően az autó ülését és a kormány magasságát.
  • Készítsd be kedvenc zenédet, hangoskönyvedet, tedd élvezetessé az utazást.

Ne feledd, hogy a célhoz vezető út nem csupán egy felesleges időtöltés, élvezd az utazást, szerezz élményeket útközben is! És semmiképpen ne hagyd otthon kedvenc cipődet, hiszen a barefoot cipő vezetéshez is ideális, töltsétek együtt a vakációt és élvezzétek az életet! Ha kérdésed lenne hozzánk, akkor írj nekünk elérhetőségeinken, vagy keress fel bennünket személyesen!





Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.