Barefoot shoes love wide feet!

Széles lábfej - nálunk nem probléma, sőt!

Széles lábfej - nálunk nem probléma, sőt!


Sok ember sajátossága a széles lábfej, ami nagyban megnehezíti a cipővásárlást. A hagyományos cipők általában keskeny lábfejrésszel rendelkeznek, ráadásul több divatirányzat erre rátesz még egy lapáttal, és tudatosan egyre keskenyebbé tervezi a lábbelit. Ezáltal azonban a cipők összeszorítják a lábat, melynek következtében a lábfej vérellátása akadozik, a csontok elmozdulnak normál helyzetükből és kalapácsujj, bütyök alakul ki, valamint állandósulnak a különféle fájdalmak.


Ezek nem csupán esztétikai problémák! Nagyon könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a fájdalom már mindennapjaink része, és olyan gondok gyötörnek, amik nagyban megnehezítik életünket.


A mi cipőink imádják, ha a széles lábfej jellemző rád!


Amikor elindulsz lábbelit vásárolni, akkor üzletről üzletre járva keresed, kutatod a kényelmes cipőt. Felpróbálod itt az egyiket, ott egy másikat, azonban az egyik oldalt szorít, a másikba bele se megy a lábad, a harmadikat pedig nem bírod bekötni. Ismerős a helyzet?


Minden széles lábfejjel vagy magas rüszttel rendelkező ember átéli a fentieket, és csalódottan teszi vissza a polcra a kiszemelt lábbelit. Már vásárolni sincs kedve, nem beszélve az online shopokról, ahol tucatnyi megrendelés visszaküldése után már rá sem mer kattintani a “kosárba” gombra.


Ha a fentiek olvasása közben buzgón bólogattál és emlékeidre visszatekintve mélyeket sóhajtottál, akkor most a legjobb helyre érkeztél meg! Nálunk ugyanis a széles lábfej alap! Mi nem lepődünk meg, ha magas vagy esetleg húsosabb a lábfejed felső része! Mi több, örülünk neked és kihívásnak érezzük azt, hogy tőlünk kizárólag elégedetten távozz, kezedben legújabb cipőddel, amiben végre jól érezheted magad!


Miért kényelmesek a barefoot cipőink?


Ha megnézed a webshopunkban található termékeinket, akkor azonnal a szemedbe fog ötleni, hogy ezek a lábbelik széles lábfejjel rendelkeznek. Ez kizárólag azért van, mert a lábunk természetes alakját követik. Nem szeretnénk, ha a lábadnak kellene felvennie a mesterségesen megtervezett cipő alakját, melynek következtében a nagylábujjadnak középre kell préselődnie, eltérve normál egyenes pozíciójától és hozzáérve a többi lábujjhoz. 


Mi azt szeretnénk, hogy úgy álljanak a lábujjaid, ahogy a természet megalkotta azokat, a gyógytornászok, ortopéd orvosok ezért kifejlesztették a barefoot, azaz a mezítlábas cipőket, melyek kialakítása a láb természetes helyzetét modellezi.


Nekünk minden egyes lábbelink a kényelmes és a fájdalommentes életet garantálja és azt, hogy emellett is modern, vagány, sportos vagy elegáns lábbelid lehet. 


Ha szereted a vidám, modern színeket, de mégis elegáns hatást szeretnél elérni, akkor nézz rá az Ahinsa Ananda barna női cipőre és máris láthatod, hogy ennek a lábfejrészét bizony nem kell magadra rángatnod. A lábad szépen belecsúszik, és a cipőfűzőt sem kell kifűznöd ahhoz, hogy felvedd. Ha munkahelyre hordod, tedd bele a barna cipőfűzőt, ha pedig tündökölni akarsz és minden szempárt magadra vonzani, akkor fűzd be a bélés színével megegyező sárga fűzőt!


Miért vásárolj mezítlábas cipőt?


A széles lábfej csupán az egyik előnyös tulajdonsága cipőinknek, ezenfelül még számos pozitív jellemzőjük van. Ezek együttesen adják a “mezítlábas érzést”, melynek következtében a derékfájdalom, a lábfájdalom, térdproblémák megszűnnek, és a láb újra visszatérhet természetes állapotához. Egy végigdolgozott nap után ebben nem azt várod, hogy hazaérj és végre lerúgd magadról a cipődet, hanem vidáman sétálsz még egyet a városban és beülsz egy kávéra a kedvenc cukrászdádba.


Ha bármilyen kérdésed lenne, tedd fel nekünk elérhetőségeinken, vagy látogass el üzletünkbe!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.