Beeswax is magic for your leather

Legyen hosszú életű és csillogó a bőrcipőd méhviaszos bőrápoló segítségével!

Legyen hosszú életű és csillogó a bőrcipőd méhviaszos bőrápoló segítségével!


A cipő egy fontos kiegészítő, bizony, sokan aszerint ítélnek meg az első pillanatban, hogy a szemed után a lábadra néznek. És itt nem arról beszélünk, hogy milyen márka vagy milyen árkategória fedi a lábaidat, sokkal inkább arról, hogy mennyire ápolt a lábbelid! A méhviaszos bőrápoló segítségével mindig fényes és tiszta lesz a cipő, hiszen egy elhanyagolt, koszos, kopott, eredeti színét csak tippel megállapítható lábbeli nem vet túl jó fényt a viselőjére.


Nyilván nem arról van most szó, hogy pont megérkeztél egy őszi túráról, vagy nyakig beterített sárral egy gondatlan autós, hanem a mindennapok és az alkalmi megjelenés apropójáról.


A cipőápolás nagyon fontos!


Ahogy piszkos ruhát sem veszel fel nap mint nap, ugyanúgy kell ügyelni a lábbeli tisztaságára is. Hiába az ápolt megjelenés, a vagány ruházat, egy jól belőtt haj vagy egy szuper smink, ha ehhez egy koszos és ápolatlan cipőt veszel fel, máris oda a váóó érzés.


Nagyon fontos az összhatás, soha ne maradjon le erről a lábbelid sem! Mi, itt a Manimal Footgearnél figyelünk arra is, hogy a cipőink könnyen tisztán tarthatóak legyenek, így ne okozzon neked gondot, ha sárosan érkezel haza a kirándulásról.


Hogyan tisztíthatod meg a cipőidet?


Mezítlábas cipőink nagyon könnyen tisztíthatóak, hiszen az általunk forgalmazott termékek nagy része még mosógépben is mosható. Ezzel nagy terhet veszünk le a válladról, hiszen hazaérve elegendő bedobnod a cipődet a mosógépbe, ahonnan tündöklő tisztán veheted elő. A textil vagy a kávézacc felsőrész kiválóan bírja ezt a procedúrát, így ha piszkosnak látod, már mehet is a gépbe!


Egyes márkáink, mint például a bLifestyle kollekciónk azonban bőrcipőkből áll, így ezek ápolása nagyobb odafigyelést igényel. A bőr egy olyan speciális anyag, amit ne tegyél mosógépbe, így megnövelheted a lábbeli élettartamát.


A bőrcipő tisztítása


A piszkos, sáros bőrcipő tisztításához használj szivacsot. Langyos, mosószeres vagy folyékony szappanos vízbe mártsd bele a szivacsot, majd kezdd el eltávolítani a szennyeződéseket. 


Kezdd a cipő talpával, figyelj oda arra, hogy a recékből is eltávolíts minden koszt. Ha a talp tiszta, akkor jöhet a felsőrész. Mindenképpen cserélj vizet annak érdekében, hogy ne kend vissza a cipőre a piszkos vizet. Ha a felsőrészt is sikerült tisztára törölnöd, akkor várd meg, hogy megszáradjon. 


Méhviaszos bőrápoló használata


Fényes bőr esetében a nedves cipőt elegendő száraz ronggyal letörölni, azonban nubuk esetében a száradás kicsit hosszabb idő is lehet. Ha a cipő megszáradt, akkor jöhet az ápolás, melyhez használj bLifestyle méhviaszos bőrápolót, mely védi és ápolja a bőrcipődet, azonban nyugodtan használhatod bőrtáskáidra vagy még a bőrkabátodra is!


A termék 100% méhviaszból készült, ami természetes anyag, éppen ezért az illata is isteni. A kezelés következtében a lábbeli vízhatlan lesz, valamint az apróbb repedések is eltűnnek. A bőrápolót használd hetente, így megtarthatod a cipő vízállóságát is.


A méhviaszos bőrápoló színtelen, ezért bármilyen színű is a bőr, nyugodtan rákenheted. Az ápolás után a lábbelid színe még szebb, tündöklőbb lesz. Egy száraz rongy vagy szivacs segítségével vidd fel vékony rétegben a felületre, várj egy kicsit, majd egyenletes polírozó mozdulatokkal fényesítsd ki.


A sáros cipőt azonnal tisztítsd meg, hiszen a rászáradt sár eltávolítása sokkal nehezebb. A bőrcipők tisztításának utolsó simítása tehát a méhviaszos bőrápolás, a többi anyagot pedig legalább félévente impregnáld, így azok is sokkal tartósabbá és a kosszal szemben ellenállóvá válnak. Ha pedig bármilyen további kérdésed van, akkor keress bennünket elérhetőségeinken!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.