Don't fear shoe inserts

Milyen talpbetétek állnak a rendelkezésünkre?

A cipő talpbetét segíti az átszokást a mezítlábas cipőre


Amikor megvásárolod életed első minimalista cipőjét, akkor gyakran ajánljuk, hogy érdemes beszerezni a cipő talpbetét speciális típusát, ami abban segít, hogy lábad megszokja az új szituációt. A mezítlábas cipő talpa ugyanis vékony, ezzel biztosítja számodra a megfelelő talajkapcsolatot, de a hagyományos vastag talpú cipőhöz szokott lábadat edzeni kell az új lábbelidhez.


Blogunkban bemutatjuk a talpbetéteket és segítünk a választásban.


Miben különbözik a mezítlábas cipő a hagyományos cipőktől?


Azt kell, hogy mondjuk, szinte mindenben! Pontosan ezért érkeznek hozzánk fájdalmaktól szenvedő vásárlóink, akik már szinte mindent megpróbáltak mozgásszervi gondjaik enyhítése érdekében. Kevesen gondolják, hogy fájdalomcsillapítók szedése helyett lecseréljék a cipőjüket, pedig ez milyen egyszerűen hangzik, nem?


A mezítlábas cipők ugyanis el tudják érni azt, amit a klasszikus cipők nem, vagyis fájdalommentességet és a különböző ortopédiai problémák javulását. Ennek az oka pedig az, hogy gyógytornászok tervezték abból a célból, hogy a napi járás során a természeteshez legközelebbi állapotba juttassák szervezetünket.


Míg általában egy cipő talpa vastag, kemény, rideg, addig a barefoot cipők talpa vékony és rugalmas. Míg egy átlagos cipő szinte minden esetben meg van emelve a sarokrésznél, addig ezeknek a cipőknek a talpa teljes mértékben egyenes.


Ezenkívül a mezítlábas cipők extra könnyűek, rugalmasak és széles lábfejjel rendelkeznek annak érdekében, hogy a lábujjak a legtermészetesebb pozíciót tudják felvenni.


A cipő talpbetét segítségével könnyen átállhatsz új cipődre


Ha egy vastag talpú cipő viselése után felhúzol egy barefoot cipőt, akkor annak vékony talpán keresztül érezni fogod a talaj egyenetlenségét. Ez a kezdeti időkben nagyon szokatlan érzés, valamint, ha a lábboltozatod gyenge, akkor mindenképpen azt ajánljuk, hogy viselj talpbetétet, melyet a kiegészítők között találsz meg az oldalunkon.


Többféle vastagságban kínáljuk ezt a terméket, használhatod először a vastagabbat, majd áttérhetsz a vékonyabbra, végül pedig végleg elhagyhatod. Ha nagyon hosszú útra indulsz, vagy kemény felületen futsz, sétálsz, akkor is érdemes beletenni a lábbelidbe, hiszen ütéscsillapító tulajdonságuk révén kiváló talajkontaktust biztosítanak.


Milyen talpbetétek állnak a rendelkezésünkre?


A Freet ConnectComfort OrthoLite 6 mm-es talpbetét bármilyen mezítlábas cipőbe betehető, így nagyobb ütéscsillapítást érhetünk el. Antimikrobiális anyaga kiválóan szellőzik, elvezeti az izzadságot és lélegzik. Átszoktatáshoz is kiváló választás, ezért mindenképpen érdemes megvásárolni és addig hordani, amíg a lábboltozat megedződik. Ez mindenkinél teljesen egyedi, hiszen attól függ, mennyire volt a láb problémás, milyen a talp edzettségi állapota.


A Freet Be Flexile 2,5 mm-es talpbetét vékonyabb, szintén antimikrobális és lélegző termék. Vékony és könnyű, ezáltal jobban kapcsolódhatsz a talajhoz.


A télről sem feledkeztünk meg, ezért téli cipőkbe, vagy cipőnk téliesítése során ajánljuk a bLIFESTYLE Fluffy mezítlábas téli talpbetétet, ami gyapjúnemezzel van bevonva, lélegző és megvédi a lábadat a felfázástól. Ez a termék Portugáliában kézzel készül, és kizárólag felelős állattartásból származó állat gyapjúját használják fel az előállítása során.


A cipő talpbetét megkönnyíti a mezítlábas cipőre történő átállást, használd addig, amíg azt nem érzed, hogy lábad készen áll az igazi mezítlábas érzés megélésére. Cipőinket és talpbetéteinket székesfehérvári üzletünkben is kipróbálhatod, látogass el hozzánk, vagy ha kérdésed lenne, akkor keress bennünket elérhetőségeinken!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.