Hiking, trekking and walking...

Milyen az ideális cipő gyalogláshoz, sétához, túrázáshoz?

A megfelelő napi mozgásmennyiség elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk egészséges maradjon. Nem mindegy azonban, hogy mit viselünk a lábunkon, a legjobb cipő gyalogláshoz a mezítlábas cipő, hiszen minden olyan feltételnek megfelel, ami az egészséges járáshoz szükséges.


Ma már applikációk segítik a napi mozgásmennyiségünk monitorozását, viselhető eszközök figyelmeztetnek arra, hogy álljunk fel és mozogjunk. Napi minimum fél óra mozgásra van szükségünk, és a barefoot cipőnk mindig el fog kísérni bennünket.


A mozgás fontossága


A mozgáshiányos életmód következménye az elhízás, az izmok leépülése, az ízületek megbetegedése, ezenkívül alvásproblémák jelentkezhetnek, fáradékonyság és az immunrendszer gyengülése is bekövetkezhet.


A rendszeres testmozgásnak jótékony élettani hatásai vannak, növekszik a szív és a tüdő teljesítőképessége, normalizálódik a vércukorszint, a vérnyomás, és segít normál tartományban tartani a testsúlyt.


Milyen mozgásformát érdemes űzni?


Mindenkinek olyan testedzést érdemes végezni, amihez kedve van, amit szívesen csinál, ezt pedig nem egyszerű megtalálni. Azt ajánljuk, hogy próbálj ki minél többféle sportot, így rátalálhatsz arra, ami a szívedhez és természetesen a testedhez is közel áll. 


Mezítlábas cipőink mindegyike alkalmas arra, hogy sétálj, túrázz, fuss vagy eddz benne. Téli túrához válassz bakancsaink közül, melyeket gyapjú talpbetéttel tehetsz még melegebbé. 


A tavaszi és őszi sétákhoz válaszd edzőcipőinket, a Leguano Beat Anthracite szürke modellje ideális cipő gyalogláshoz és mindenféle egyéb sportot is bátran űzhetsz benne. Nyugodtan használd az edzőterembe, futáshoz vagy küzdősportokhoz is.


A nyári melegben szandáljaink között válogass, ezek talpa csúszásmentes és jól tapad, így bátran elindulhatsz benne kirándulni a természetbe.


A mezítlábas cipők támogatják sportolásodat


Cipőink tökéletesen alkalmasak arra, hogy lábad kényelmes körülmények között legyen a sportolás közben, mivel gyógytornászok tervezték meg annak érdekében, hogy lábad erőssé és egészségessé váljon.


A mezítlábas cipő vékony talpa elősegíti azt, hogy a talpon lévő idegvégződések és reflexpontok stimulációja az agyba érjen, így ezekben a lábbelikben sokkal könnyebben tudsz elsajátítani egy táncmozdulatot vagy bármilyen mozgáskombinációt.


A küzdősportot űzők gyakran végzik az edzést mezítláb, a mezítlábas cipő ugyanezt az érzést biztosítja számodra, azonban védi a lábadat a portól és a szennyeződéstől.


Mezítlábas cipő gyalogláshoz


Mezítlábas cipőben a lábfej izmai megerősödnek, ugyanez történik az ízületekkel és a szalagokkal. Minél többet sétálsz, mozogsz, edzel ezekben a cipőkben, annál edzettebb és erősebb lesz a lábad is. Így aztán felejtsd el a talpbetéteket és a párnázott, vastag talpú edzőcipőket, ha sétálni indulsz. 


Gondolj arra, hogy mit teszel akkor, ha fáj és görbül a hátad? Biztosak vagyunk abban, hogy nem egy fűzőt vásárolsz és pihensz folyamatosan, hanem gerinctornát és más hátizom-erősítő gyakorlatokat kezdesz végezni. Ugyanezt kell tenned a talpaddal is! Ahelyett, hogy megkímélnéd és talpbetétekkel támogatnád, pontosan az ellenkezőjét kell tenned. Meg kell erősítened, hogy a harántsüllyedést ne egy talpbetét tartsa meg, hanem az izmaid, amiknek normál esetben is tartaniuk kellene!


A mozgás nem csupán egészséges, de boldogságot is okoz, hiszen a szervezetben a mozgás hatására endorfin szabadul fel, végezz minden nap minimum fél óra testmozgást a mezítlábas cipődben, így sokat tettél az egészségedért. Ha bármi kérdésed van, akkor pedig vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.