Men's minimalist shoes can change your life

A férfi minimalista cipők megreformálják a mindennapjaidat

A férfi minimalista cipők megreformálják a mindennapjaidat


A minimalista cipőre való átállás egy új fejlődési szintre juttatja lábaidat. Ha még most ismerkedsz a barefoottal, azaz a mezítlábas érzéssel, akkor egy olyan előrelépési lehetőség áll előtted, mely döntésedre lábaid hálával fognak visszagondolni. 


A férfi minimalista cipők ugyanis minden egyes lépésnél edzik és fejlesztik izmaidat, visszakényszerítenek a természetes, egészséges járáshoz, ezáltal pedig az esetlegesen kialakult gerinc- vagy lábproblémáid is meg fognak szűnni.


Miért éppen minimalista?


Minimalista, azaz minimális vastagságú talp és súly, azonban maximális kényelem és biztonság jellemzi ezeket a lábbeliket. Ráadásul férfi kollekciónkban többféle stílus közül választhatsz, mivel igyekeztünk elérhetővé tenni számodra a legjobb márkák legmenőbb modelljeit.


A minimalizmus természetesen csupán a cipőfajta elnevezése, ezek a lábbelik ugyanis éppen a maximalizmust képviselik, hiszen orvosok és gyógytornászok tervezték, hosszú kutatások előzték meg gyártásukat, és a tudomány felfedezéseit használták fel az előállításukhoz.


A felhasznált anyagok nagy része is modern, innovatív technológiával készült, találhatsz nálunk kávézaccból készült felsőrészt, vegán alapanyagokat, fenntartható termelésből származó modelleket, de a bőrből készült cipők is organikus, növényi cserzéssel készültek.


A bLIFE urbanSTYLE cipő egy olyan modell, amit szinte bárhová felvehetsz. A fekete, bőrből készült felsőrész és a fehér talp kombinációja nagyon divatos, a cipő rendkívül könnyű és kicsire összehajtható.


Mi a különbség a normál és a mezítlábas cipőben való járás között?


A mezítlábas cipőkben a talpad, lábfejed izmai sokkal aktívabb tevékenységre vannak kényszerítve, ezáltal fejlődni, erősödni fognak. A minimalista cipőkben történő járás során a lábad megerősödik, a lábboltozatod egészségesebb lesz, a szalagok, inak stabilabbá válnak. 


Ez azonban egy egyedi hosszúságú folyamat, hiszen ha jelenleg normál cipőt hordasz, akkor a lábad izmai el vannak szokva az aktív munkától. Az átlagos cipők talpa ugyanis vastag, sőt, akár még talpbetétet is tartalmaznak, amely még inkább ellustítja a lábunk izmait.


Az elgyengült izmok nem fogják tudni a tartani a lábboltozatot, így az rövid időn belül megsüllyed, valamint a szalagok is egyre gyengébbé válnak.


Hogyan kezdd el viselni a férfi minimalista cipőket?


Nem tudjuk, hogy a fenti folyamatban hol tart a lábad. Vannak-e fájdalmaid, harántsüllyedésed és a szalagok mennyire stabilak? Mivel eddig normál cipőt hordtál, ezért át kell szoktatnod lábaidat a minimalista cipőre. Inspiráljon téged, hogy ez egy edzési folyamat, ahol láthatod, hogy honnan, hová fogsz eljutni!


Az átszokási folyamat tehát mindenképpen egyénfüggő, nem lehet általános szabályt adni rá. Első körben mindenképpen használj speciális talpbetétet, több modellünk automatikusan tartalmazza is ezt a kiegészítőt. Azonnal érezheted az egészséges járást és azt, hogy a láb izmai sokkal jobban meg vannak dolgoztatva, mint korábban.


Ha úgy érzed, hogy már készen állsz a talpbetét nélküli viseletre, akkor egyszerűen vedd ki a talpbetétet és élvezd végre a mezítlábas érzést!


Milyen alkalomra használhatóak ezek a lábbelik?


Gyakorlatilag bármikor hordhatod őket. A munkád során, a szabadidődben, túrázáshoz, de akár edzhetsz is benne. A fokozatosságra azonban itt is ügyelj, és akkor vesd bele magad teljes gőzzel az edzésbe, ha a lábad már megerősödött.


A barefoot a természetes járás élményét nyújtja, valamint a helytelen mozgás okozta fájdalmakat is megszünteti. Gyere el hozzánk, vagy rendeld meg és ha kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken!
Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.