Musculoskeletal Problems and Barefoot shoes

A minimalista cipő elfeledteti a mozgásszervi problémákat

A minimalista cipő elfeledteti a mozgásszervi problémákat


Nagyon sokan azért keresnek fel bennünket, és bíznak a minimalista cipő gyógyító erejében, mert állandósult fájdalommal kénytelenek élni. Az egészségügyi problémák megnehezítik a mindennapokat, a derékfájás, hátfájás, valamint a lábfej deformitása hatással vannak a közérzetre. Nyilvánvalóan első körben mindenki szakorvoshoz fordul, azonban a kezelések sokszor csak a tüneteket fedik el, a probléma gyökere megmarad. Gyakran csak utolsó mentsvárként találnak ránk és cipőinkre, azonban, ha te is megtaláltál bennünket, akkor most már jó helyen vagy!


Miért alakulnak ki a mozgásszervi problémák?


Sok esetben a helytelen tartást, az egyoldalú terhelést, az egész napos járást szervezetünk már nem tudja tolerálni és negatív folyamatok kezdenek megindulni. Az ízületek megterhelődnek, az izmok meghúzódnak, a szalagok megnyúlnak, mindezt pedig testünk a fájdalomérzettel jelzi.


Ha nem foglalkozunk ezekkel a jelzésekkel és nem vesszük figyelembe szervezetünk segélykiáltását, akkor egy idő után azt vehetjük észre, hogy már rövid állás után is le kell ülnünk, pillanatok alatt belenyilall a derekunkba, a hátunkat nem tudjuk normálisan kiegyenesíteni, a lábfejünk pedig egyre vészesebb alakot kezd ölteni.


Mit teszünk ezekben az esetekben?


Sajnos a legtöbb ember a fájdalom jelentkezésekor fájdalomcsillapító tabletták után nyúl, gyulladáscsökkentő tapaszokat vásárol, esetleg megpróbálja pihentetni az adott testrészt. Ezek azonban csak a tüneti kezelések.


A lábfejdeformitás csak hosszabb idő után alakul ki, viszont a visszafordítása is nagyon hosszú ideig tart, sőt, sokszor csak műtétekkel lehetséges. Ezért is fontos, hogy időben kapcsoljunk és változtassunk!


Hogyan segít a minimalista cipő?


Sajnos az emberek nem is gondolnak bele, hogy az egész napon át viselt cipők milyen nagy hatással vannak egészségi állapotunkra. A Manimal Footgear egyik létrehozója, Chad is csak véletlenül jött rá arra, hogy bizonyos cipőkben egyáltalán nem érez fájdalmat, míg másokban kínszenvedés eltölteni a napot.


Ezután már tudatosan kereste a minimalista cipőt, mígnem teljesen elkötelezett hívévé vált, és másoknak is szeretett volna segíteni. Ezért hozták létre a Manimal Footgear termékpalettáját, amelyek másoknak is segíthetnek állandósult panaszaik megszüntetésében.


Hogyan működnek cipőink?


Furcsa - gondolhatnánk -, hogy egy cipő ekkora hatással van az egészségi állapotunkra, szinte hihetetlen. Azonban, amilyen aprócska változtatásnak tűnik, olyannyira működik! Testünk helyváltoztatásának alapja ugyanis a lábunk, és ha az alapokat rendbe tesszük, akkor az építmény is rendben lesz. 


Képzelj el egy házat, ami egyenes, szilárd alapokon nyugszik. Tégy alá egy ferde alapot. Mi történik a házzal? Természetesen kimozdul a síkjából és dőlt kinézete lesz. Ugyanígy tesz a testünk is, ha egy magas sarkú cipőt veszünk fel. Teljesen megváltozik az egyensúly, a terhelés, és ahhoz, hogy ne úgy nézzünk ki, mint a fenti ház, kompenzálnia kell. Az izmok, ízületek rendellenes terhelést kapnak, a talp, lábfej pedig teljesen megfeszül.


A Leguano Go és az összes többi minimalista cipő egy biztos, stabil alapot ad testünknek. Minden izom, ízület, szalag úgy működhet, ahogy azt a természet megteremtette. A mezítlábas érzet egész napra energiával tölt fel, és szépen lassan minden alkatrészünk visszarázódik a helyes irányba. Széles lábfeje által lábujjaink nem torlódnak, vékony, rugalmas talpa aktív talajkapcsolatot tesz lehetővé.


Ha te is különböző mozgásszervi problémákkal küzdesz, vagy szeretnéd ezeket megelőzni, akkor próbáld ki cipőinket! Kérdés esetén keress bennünket elérhetőségeinken!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.