Prevent the formation of calcaneal spur!

Előzd meg a calcaneus sarkantyú kialakulását!

Előzd meg a calcaneus sarkantyú kialakulását!


A calcaneus sarkantyú a sarok egy igen kellemetlen és fájdalmas megbetegedése, ami megnehezíti a mozgást, ezáltal pedig csökkenti a komfortérzetet. Jobb megelőzni a kialakulását, mint a későbbiekben a gyógyításával bajlódni, azonban ha már kialakult ez az elváltozás, akkor is sokat tehetünk a gyógyulás elősegítése és a műtét elkerülése érdekében.


A legfontosabb, hogy olyan lábbelit kell viselni, ami kényelmes, így nem lesz a csont irritációnak kitéve, valamint a test súlyponti eloszlása is ideálissá válik.


Mi is pontosan a calcaneus sarkantyú?


Aki folyamatosan kényelmetlen, szorító, nem megfelelő minőségű vagy kialakítású lábbelit hord, esetleg még túlsúllyal is küzd, előbb-utóbb észre fogja venni, hogy mennyiféle testi tünet jelzi, ez nem megfelelő irány. Jó esetben csak különböző fájdalmakkal találkozik, ez lehet hátfájás, derékfájás, lábfájdalom, rosszabb esetben pedig akár deformitások is megjelenhetnek úgy, mint a lúdtalp, a kalapácsujj, a bütyök, illetve a calcaneus sarkantyú. Blogbejegyzéseinkben számtalan problémára találhatsz megoldási módot, ezáltal a fenti elváltozások orvosolhatóvá válnak.


A calcaneus sarkantyú egy csontkinövés a sarokcsont alsó vagy felső részén, az inak tapadásánál. Ez a meszes kinövés folyamatos fájdalmat, gyulladást okozhat, ezáltal a járás is problémássá válik. A kialakulásának folyamata, hogy az izmok és a csontok találkozásánál a csontok dörzsölik az izmokat, így ezen a ponton meszes lerakódás keletkezik.


Miért alakul ki ez a probléma?


Többféle oka is van annak, hogy ilyen sokan küzdenek ezzel a betegséggel. Sokan a futók betegségének is mondják, hiszen kialakulásának egyik oka a túlzott megterhelés, ami főleg a hosszútávfutóknál jelent gondot. Ezenkívül könnyen alakul ki azoknál, akiknek nem egészséges a lábfeje, például lúdtalp, bokasüllyedés miatt, esetleg túlsúlyosak, valamint rossz cipőt hordanak.


A megfelelő lábbeli szerepe kiemelkedő!


Ahhoz, hogy ne legyen a sarkon calcaneus sarkantyú, nagyon fontos, hogy olyan lábbelit viseljünk, ami a legtermészetesebb és a legjobban hasonlít a mezítlábas járáshoz. Ebben az esetben ugyanis a talp izomzata, az ízületek és a csontrendszer úgy tud működni, ahogy az elő van írva, vagyis szabályosan és normálisan.


A barefoot cipők, kialakításuk révén “dolgoztatják” a lábfejet, ami azt jelenti, hogy folyamatosan erősödni fognak benne az izmok és a szalagok, így ahelyett, hogy lúdtalpbetéttel támasztanánk alá a boltozatot, tovább lustítva a tartószalagokat, megerősítjük és alkalmassá tesszük arra, hogy maga tartsa meg mind a haránt, mind pedig a keresztboltozatot. Így a lúdtalp elmúlik, ezáltal csökkentjük az esélyét a calcaneus sarkantyúnak is.


Milyen cipőt viselj, ha egészséges lábfejet szeretnél?


Mezítlábas cipőink mindegyike tökéletesen alkalmas a fenti problémák megelőzésére, ha pedig már fájdalmakkal küzdesz, akkor minél előbb szerezz be egyet. A Leguano Go Mixed magasított szárú cipőnk könnyű és légies viselet, amiben a lábad teljes mozgásszabadságot élvezhet. A modell további előnye, hogy szinte bárhová felveheted, kirándulhatsz benne, városnézésre, kikapcsolódásra, sportolásra is alkalmas, de akár a munkahelyeden is viselheted.


A barefoot cipők nagyon sokféle egészségügyi problémát megelőznek, ezért a hétköznapokon, a munkahelyeden és a szabadidő eltöltésekor mindig viseld. A magas sarkú vagy vékony felsőrésszel készített alkalmi cipőket pedig tényleg csak egy-egy esemény kedvéért vedd fel, így nem kell attól tartanod, hogy calcaneus sarkantyúval kell a jövőben küzdened. Ha bármi kérdésed lenne, akkor írj nekünk, vagy hívj fel bennünket és szívesen válaszolunk.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.