Reflex Zones of your feet

A talp reflexzónái által sokféle egészségügyi probléma megoldható!

A talp reflexzónái alkalmasak arra, hogy stimulálják a szervek működését, megszüntessék a fájdalmat, enyhítsék az ízületi problémákat, és egyéb betegségek esetén is bevethetők. Éppen ezért, ha hozzáértő szakemberhez fordulsz, akkor a talpadon keresztül is gyógyulhatsz, vagy akár saját öngyógyító folyamataidat is beindíthatod. Ehhez azonban ismerni kell a reflexzónák elhelyezkedését, valamint azt a technikát, amivel pozitív hatást lehet elérni.


Mi is az a reflexológia?


A természetgyógyászat nagyon sokféle gyógyítási móddal foglalkozik, az egyik ilyen ága a reflexológia. Már nagyon régen felfedezték, hogy a talp különböző pontjai összeköttetésben vannak a szervekkel, ezáltal, ha azt a bizonyos pontot megnyomjuk, akkor az adott szervre hatást tudunk gyakorolni.


Korábbi blogjainkban számos egészségügyi problémára találhatsz hasznos tanácsokat, most a reflexológia területét mutatjuk be és természetesen most is kitérünk arra, hogyan tudnak neked segíteni a mezítlábas cipőink és legújabb termékeink, az ötujjas zoknik.


Hol vannak a talp reflexzónái?


A talp szinte teljes területén megtalálhatók ezek a pontok, hogy ezeket megismerhesd, elkészítették a talp reflexzóna térképét. Ezen a térképen könnyen megnézheted, hogy mely szervek a talp mely részével vannak összeköttetésben, így melyik részét kell megnyomnod, ha egy adott szervet szeretnél stimulálni.


Azért, hogy ezeket a pontokat könnyen megtalálhasd és akár otthon is megkezdhesd ezt az öngyógyító folyamatot, vásárold meg a reflexolófiai ötujjas bokazokninkat, melynek a talpán megtalálhatod a reflexológiai térképet, ennél egyszerűbb nem is lehetne a tökéletes talpmasszázs!


A reflexológiai zokni előnyei


Mint már mondtuk, a zokni talpán megtalálhatod a reflexológiai térképet, de ez még nem minden! Ötujjas zokniról beszélünk, vagyis minden lábujjadat külön kis részbe kell beledugnod, ezáltal pedig a lábujjak egymástól függetlenül fognak tudni mozogni. Ez egy nagyon fontos dolog, mivel így a lábujjak egyesével tudnak visszacsatolást nyújtani az agy számára, melyre a hagyományos zokniban lévő lábujjak nem képesek.


Ezenkívül a zokni úgy van kialakítva, hogy tökéletesen illeszkedjen a lábra, így nem fog dörzsölődni, vagyis a vízhólyagok kialakulását is megelőzi. Páraáteresztő, higiénikus megoldás, amiben nem izzad a láb, sőt, még a vérkeringés is sokkal jobb lesz, hiszen a lábujjak szabadon mozoghatnak.


A mezítlábas cipők is stimulálják a talp reflexzónáit!


A mezítlábas cipők kialakításánál kizárólag a láb anatómiáját vették figyelembe, így a széles lábfej-kialakításban a lábujjak kényelmesen elférnek, tudnak mozogni, nem szorulnak össze. Ez máris megoldja az olyan káros deformitások kialakulását, mint a bütyök vagy a kalapácsujj. De ez még nem minden! 


A talp reflexzónáinak jelentős szerepe van, és a mezítlábas cipők ultravékony talpa alkalmas arra, hogy aktív kapcsolatot tartson a talajjal, érezze a talaj egyenetlenségeit, így pedig ezek az információk azonnal az agyba jutnak. Ennek következtében sokkal könnyebb megtanulni egy táncmozdulatot vagy koreográfiát, sőt, a talp stimulálásával kiegyenlítődik a testben az energiaáramlás.


A talp reflexzónái segítik az egészségünk fenntartását, ezért érdemes tisztában lenni az egyes pontok elhelyezkedésével. Az ötujjas zokni egészséges és kényelmes, ráadásul tartalmazza a reflexzóna-térképet. Ezenkívül minden cipőnk talpa vékony és rugalmas, így további stimulációnak tudod kitenni a talpadat. Ezeket a termékeket a Manimal Footgear webshopunkban bármikor megrendelheted, és máris élvezheted a hatásukat!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.