Responsibly farmed wool insoles for a cozy and warm shoe interior.

Felelős gazdálkodásból származó gyapjú talpbetét a puha és meleg cipőbelsőért

Felelős gazdálkodásból származó gyapjú talpbetét a puha és meleg cipőbelsőért


Mindannyiunknak vannak kedvenc cipői, amiket legszívesebben egész évben hordanánk. A gyapjú talpbetét lehetővé teszi azt, hogy bármilyen hideg is odakint a levegő, ne kelljen lemondanod arról a cipődről sem, ami nem tartalmaz meleg bélést. Ha ezt a terméket használod, akkor bátran felveheted szinte bármelyik zárt lábbelidet akkor is, ha odakint a mínuszok repkednek, hiszen ez a kiegészítő azonnal puha és meleg érzetet biztosít lábaid számára.


Mit jelent az, ha mezítlábas cipőt viselsz?


A mezítlábas cipők ideális kialakításuknak köszönhetően a lábaidnak mennyei járási élményt nyújtanak, hiszen lemodellezik a természetes járást. Azonban, ha a lábad már régóta hagyományos cipőkben sínylődik, akkor előfordulhat, hogy még nem áll teljesen készen arra, hogy mezítlábas cipőben töltse az egész napját.


A hagyományos cipőkben a lábfej és a talp izmai teljesen elernyednek, ellustulnak, hiszen nincs szükség arra, hogy tartsák a lábboltozatot. Ennek következtében amint leveszed ezt a cipőt, láthatod, hogy a gyenge szalagok, ízületek, inak bokasüllyedést okoztak, sokszor eldeformálódott a nagylábujj, kalapácsujj, bütyök alakult ki.


A mezítlábas cipő azonban gondoskodik arról, hogy a láb izmai a járás közben újra megerősödjenek, ez pedig azzal a nem titkolt szándékkal történik, hogy a láb újra egészséges legyen, valamint a már kialakult mozgásszervi panaszok, mint például a hátfájás, a derékfájás, az elnehezedő láb, valamint a térdproblémák megszűnjenek.


A mezítlábas cipő viselése


Ha tehát megvásárolod első mezítlábas cipődet, akkor érdemes szétnézned kiegészítőink között is, ahol hasznos segítségeket találsz a cipőviseléshez kapcsolódóan.


Az egyik ilyen fontos kiegészítő a talpbetét, melyből többfélét is találhatsz oldalunkon. A barefoot cipődhöz való hozzászokás első fázisában, amíg az izmok nincsenek kellőképpen megerősödve, furcsa lehet a lábbeli vékony talpa, ezért azt ajánljuk, hogy vásárolj Connect Comfort talpbetétet, mely kissé vastagít a talpon, így lesz ideje lábadnak hozzászokni a cipőhöz.


A gyapjú talpbetét használata


Másik fajta talpbetétünk, a bLifestyle mezítlábas gyapjú talpbetét funkciója az, hogy a hideg téli napokon melegen tartsa a lábadat, ezzel megelőzve a felfázást. Ez a talpbetét szintén mezítlábas cipőben történő viselésre készült, puha, meleg termék, amivel pillanatok alatt “téliesítheted” szinte bármelyik lábbelidet.


Ha az időjárás esős, zord, akkor azt ajánljuk, hogy a cipődet kezeld a Tecnolit Pro-Tech impregnálószerünkkel, mely a nanotechnológiának köszönhetően víz- és szennytaszító réteget hoz létre a felületén. Ezenkívül érdemes beszerezned vízálló zoknit, ami szintén melegen és szárazon tartja a lábadat amellett, hogy ebben kiválóan szellőzik, elvezeti a keletkező izzadtságot, valamint antibakteriális hatása is van.


Ehhez jöhet még a gyapjú talpbetét, így bátran nekivághatsz bármilyen terepnek, akár túrázol, akár hegyet vagy sziklát mászol, cipőink csúszásmentes talpa, valamint a talpbetét és a zokni a legtökéletesebb védelmet fogják nyújtani lábaidnak.


Szívügyünk az állatvédelem!


Tudnod kell, hogy gyapjú termékeink kizárólag felelős gazdálkodásból származó termékek, amely garantálja azt, hogy ezek az állatok nem szenvednek a “mulesing”-től, vagyis nem vágják le éles késsel a bárányok feneke körüli részt, így azok nem szenvednek feleslegesen.


A gyapjú talpbetét egy kiváló minőségű, pihe-puha, meleg termék, ami alig várja, hogy társad legyen egy hosszú téli túrán. Ha bármilyen kérdésed támadt, írd meg nekünk elérhetőségünkön és mi szívesen válaszolunk!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.