The minimalist lifestyle helps to focus on the essentials.

A minimalista életmód segít a lényegre koncentrálni

A minimalista életmód segít a lényegre koncentrálni


Egyre elterjedtebb a minimalista életmód, ami a mai világ tömegtermelésére, felhalmozó törekvéseire releváns válaszlépés lehet az egyén részéről. Ez a gondolkodásmód ugyanis mind a körülöttünk lévő szűkebb környezetünk, mind pedig a mentális, pszichés világunk megváltoztatására sarkall, mégpedig úgy, hogy közben fejlődjünk és jobban érezzük magunkat.


Miből is áll a minimalista életmód, és miért is lesz ettől jobb az életünk? Blogunkból kiderül!


Mi is pontosan a minimalista életmód?


Körülvesznek bennünket az életünk során összegyűjtött tárgyak, ha kinyitjuk a szekrényt, akkor ruhák garmadája zúdul ránk, ahol alig találjuk meg azt, amit éppen fel szeretnénk venni, a lakás túlzsúfolt, számtalan tárgyhoz már évek óta nem nyúltunk, egyes tárgyak pedig kifejezetten zavarnak bennünket, de sajnálunk megszabadulni tőlük. Ismerős az érzés?


A minimalista életmód ezzel szeretne szakítani oly módon, hogy csak azok a tárgyak legyenek a birtokunkban, amelyekre valóban szükségünk van. Azt hirdeti, hogy a zavaró dolgokat el kell távolítani a környezetünkből és ezzel a túlzsúfoltságot is meg tudjuk szüntetni. Emellett a lelkünkben is rendet kell rakni, itt is a lényegesre és a fontosra kell összpontosítani.


Hogyan kapcsolódik a barefoot a minimalista életmódhoz?


A barefoot szervesen kapcsolódik ehhez az irányzathoz, hiszen a magas minőségű minimalista cipőink lehetővé teszik azt, hogy tartós, egészséges és hosszú távon használható lábbelijeid legyenek. Ráadásul ezeket a cipőket a láb anatómiája ihlette, így tökéletesen illeszkedő, kényelmes és a láb számára ideális viseletet biztosíthatsz egész napra.


A minimalista cipők készítésekor ráadásul a környezetvédelemre is figyelemmel vannak a gyártók, hiszen számtalan újrahasznosított anyagot használnak, ezenkívül vegán alapanyagokat, fenntartható termelésből származó termékeket részesítenek előnyben. A bőr cserzéséhez kizárólag organikus növényi cserzőanyagot használnak, a gyapjú termékek pedig felelős gazdálkodásból származnak.


Hogyan érdemes elkezdeni ezt a dolgot?


Az első lépés természetesen az elhatározás. A minimalista életmód nagyon széles skálán mozog, ezért, ha csak néhány fontos lépést teszel az életed megváltoztatása, egyszerűsítése felé, hosszú távon már annak is rengeteg hatása lehet. Nem kell odáig menned, mind Diogenésznek, akinek egy köpeny, egy sétabot és egy táska jelentette a teljes vagyonát, mivel elutasította a társadalom felhalmozásra és birtoklásra irányuló törekvéseit. 


Először is nézd át a holmijaidat és add el, vagy ajándékozd el azokat, amelyeket nem használsz napi szinten. Figyelj oda arra, hogy mindig kevés és minőségi dolgot vásárolj, így ha cipőre van szükséged, válaszd a Leguano Active fekete cipőt, ami igazi jolly joker lesz, hiszen felveheted a munkába, a szabadidődbe, de sportolhatsz, túrázhatsz is benne. Ez egy Németországban gyártott, kézműves minőségű, fenntartható termelésből származó lábbeli, amely hosszú ideig társad lesz a mindennapokban.


Az alapelvek, melyeket tarts szem előtt


  1. Ne halmozz fel tárgyakat, ehelyett összpontosítsd arra, hogy inkább élményeket gyűjts!
  2. Válassz tartós és minőségi termékeket, amelyeket sokáig használhatsz!
  3. Ne vásárolj hirtelen felindulásból, ne légy impulzusvásárló, gondold át, valóban szükséged van-e az adott dologra!
  4. Figyelj oda a környezetvédelemre, részesítsd előnyben a csomagolásmentes boltokat, gyűjts szelektíven!

Ha megtetszett a minimalista életmód, akkor vágj bele, ha pedig bármilyen további kérdésed lenne felénk, akkor írj nekünk, vagy keress fel bennünket elérhetőségeinken!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.