Waterproofing spray?  Yes.  and...

Miért fontos az impregnáló spray használata?

Miért fontos az impregnáló spray használata?


Sokan azt gondolják, hogy elegendő a cipőt megvásárolni és ha koszos lesz, akkor letörölni, ezzel el is van intézve a cipőápolás. Ez koránt sincs így! A legjobb minőségű lábbelik is folyamatos ápolásra szorulnak, impegnáló spray használatával pedig megnövelheted az élettartamukat, valamint komfortosabbá teheted a viseletet.


Cipőink küzdelme az elemekkel


Bakancsaink, szandálunk, sportcipőink közvetlenül a földdel érintkeznek, így minden pillanatban szennyeződés éri őket. Még akkor is, ha nem tömegközlekedéssel, hanem autóval közlekedsz, hiszen amint kiszállsz a kocsiból, azonnal lelépsz a földre.


Az időjárási viszonyok nagyon különbözőek. A szárazabb időben a porral kell megküzdeniük lábbelinknek, az esős idő pedig igazán próbára teszi a cipőt, hiszen ha nincs impregnálva, akkor pillanatok alatt beázik. A hó és a fagy szintén nedvessé teszik a bakancsunkat, de a legkárosítóbb a felsózott latyak, mivel a sózóanyag folyamatosan marja a cipőt, majd pedig megszáradva csúnya, fehér foltokat hagy rajta.


És akkor még nem beszéltünk a földön lévő egyéb szennyeződésekről, a sárról, a kiömlött folyadékokról és természetesen nem utolsó sorban a kutyagumiról.


Láthatod, hogy cipőd mennyiféle külső hatásnak van kitéve, és mivel a bőrödet is ápolod minden nap, ami közel sem szennyeződhet be ilyen mértékben, szánj rá is néhány percet és tedd rendbe minden nap!


A helyes cipőápolási rutin


Oldalunkon a kiváló barefoot cipőink mellett sok hasznos kiegészítőt is kínálunk. Érdemes szétnézni és beszerezni az ott kapható Technolit Pro-Tect bőr- és textilimpregnáló sprayt, ugyanis ahhoz, hogy a cipőd sokáig újszerű állapotban maradjon, elengedhetetlen lesz a használata.


Az első cipőápolást akkor kell elkezdened, amikor kibontod az új szerzeményt a dobozból. A lábbelid ilyenkor még vadonatúj, ugyan miért kellene ápolni? - kérdezheted. Pontosan azért, hogy ilyen szép új maradjon hosszú időn keresztül!


Az impregnáló spray használata új cipő esetén


Az első dolog tehát, hogy az új cipőt impregnáld le! Ehhez használd az impregnáló sprayt, mégpedig úgy, hogy szépen, egyenletesen lefújod. Amikor megszáradt, fújd át még egyszer, mert a legjobb, ha két réteget teszel rá. Ezután 24 óráig hagyd száradni és a szert beivódni, mielőtt viselni kezded.


A cipőd napi ápolása


Természetesen attól függően, hogy mennyire szennyezett a cipő, takarítsd le róla a rátapadt koszt. A talpát is tisztítsd meg, ehhez egy nedves, kissé szappanos szivacsot és tiszta vizet használj. Ha tiszta lett, akkor hagyd megszáradni. A lábbelidet soha ne tedd meleg radiátorra, ne hajszárítózd! Körülbelül félévente lesz szükség az impregnálásra, amihez mindig tökéletesen száraz cipőt használj. 


Az impregnálás előnyei


Az impregnálás során egy vékony, úgynevezett nano-réteggel vonod be a cipőt, ami megakadályozza, hogy a nedvesség a belsejébe jusson. A Technolit Pro-Tech impregnáló sprayt mindenféle anyagra használhatod, legyen az bőr, műbőr vagy textil, így védeni tudja a lábbelid anyagát, miközben a légáteresztő képességét megtartja.


Ha lekezelted a cipődet az impregnáló szerrel, akkor ellenállóvá tetted a kávé, tea, vörösbor, kóla, valamint a zsíros szószok ellen. Így nem kell aggódnod, ha valami rácseppent, nem fog bele ivódni az anyagába, hanem egyszerűen le fogod tudni törölni.


Kezelheted esőkabátodat, túrafelszerelésedet, de akár a sátradat is, mivel a kezelés után a felületről a víz lepereg, így megnövelheted a vízállóságát. Az impregnáló spray egy kiváló, multifunkcionális termék, amennyiben bármilyen kérdésed lenne a használatáról vagy bármi másról, keress bennünket elérhetőségeinken.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.