We got your healthy shoes right here

Az egészséges cipő tőlünk beszerezhető!

Az egészséges cipő tőlünk beszerezhető!


Elemi érdekünk, hogy lábunkon egészséges cipő legyen, hiszen a járás meghatározza az életünket. A munkánkban, a szabadidőnkben, szórakozás közben is sokat kell mennünk, így a lábbeli kényelme életminőségünk szempontjából elengedhetetlen. Elmondható, hogy általában a kényelmes cipő egészséges is, azonban mégis vannak olyan dolgok, amikre plusz figyelmet kell fordítanunk, amikor lábbelit vásárolunk.


A lábunk a tartásunk alapja!


Mindannyian tudjuk, hogy egy ház építésekor az alap mennyire fontos. Egy ingatag alapra nem lehet stabil házat építeni, ha pedig megtesszük, akkor az vagy össze fog dőlni, vagy megreped itt-ott. A lábunk a testünk alapja, ezen nyugszik a testsúlyunk, éppen ezért, ha kibillentjük az egyensúlyi állapotából, akkor bizony egészségünkön is repedések jelennek meg!


Egészséges cipő, egészséges test!


A lábboltozatunk úgy lett megteremtve, hogy könnyedén elbírja a testsúlyunkat. Talpunk minden egyes részének funkciója van. Egy anatómiailag helytelen cipő tartós viselése deformitásokat okoz a lábon, így az már nem fogja tudni az eredeti funkcióját maradéktalanul ellátni.


Ennek következtében a testünk kompenzálni kezd. A lábon bütykök, kalapácsujj, vízhólyagok jelennek meg, a láb elnehezedik, a derék, hát, gerinc folyamatos fájdalomérzettel reagál. Meglepő, de mindez egy helytelen cipő miatt! Éppen ezért meg kell találni azokat a lábbeliket, amelyek támogatják a láb eredeti formáját, ezek pedig nem mások, mint az oldalunkon kapható kollekcióink, vagyis a szuper egészséges mezítlábas cipők!


Miért egészségesek a barefoot cipők?


Sokan kutatták már azt, hogy hogyan lehetne olyan lábbelit készíteni, ami legjobban hasonlít a mezítlábas járásra. Ez a koncepció pedig nem véletlen, hiszen a természeteshez semmi sincs közelebb, mint a mezítlábas járás. Azonban civilizált emberek vagyunk, nyilvánvalóan nem járhatunk mezítláb, a lábunkat meg kell védeni a szennyeződéstől, a mechanikai sérülések lehetőségétől, mindezt azonban úgy kellene megtenni, hogy közben megmaradjon az egészséges járás érzése.


Így születtek meg a barefoot cipők, melyeket gyógytornászok terveztek meg úgy, hogy figyelembe vették a lábunk anatómiáját, valamint a járásunk dinamikáját. A Leguano Beat Anthracite egy multifunkcionális cipő, melyben sportolhatsz, dolgozhatsz, kirándulhatsz, hiszen a lábad maximális védelemben és kényelemben részesül! Az eredmény a szakemberek számára is döbbenetes volt! Megszűnő mozgásszervi problémák, csökkenő krónikus fájdalmak, megerősödő lábboltozatok, elmúló lúdtalpak jelezték azt, hogy az irány jó!


Miért ennyire működőképesek ezek a cipők?


A lúdtalppal, harántsüllyedéssel rendelkező olvasók most felkaphatják a fejüket: hogy-hogy működik a barefoot, amikor nekik pontosan az ellenkezőjét javasolták eddig, vagyis puha, egyenes, sarok nélküli talp helyett kemény talpú és betéttel rendelkező cipőket? A válasz pedig nagyon egyszerű és érthető: a harántsüllyedést a gyenge izmok okozzák, melyek nem képesek megtartani a boltozatot, így az lassan a talaj felé süllyed.


Mit tesz a mezítlábas cipő? Nem kompenzál, nem támaszt alá, hanem éppen ellenkezőleg: rákényszeríti az izmokat, szalagokat, hogy itt van a munka ideje, dolgozzatok, erősödjetek és tartsátok meg ti a boltozatot! Így aztán minden egyes lépéssel közelebb kerülhetünk az egészséges és fájdalommentes élet felé, melyhez ez az egészséges cipő segít bennünket hozzá.


Oldalunkon csak egészséges cipőket találsz, keresd meg azokat, amelyek legjobban tetszenek neked és tégy velük egy próbát. Bármilyen kérdésed lenne, jelezd nekünk elérhetőségeinken, és rövidesen válaszolunk.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.