Why is it important to have enough width for your toes?

Adj szabadságot lábujjaidnak: íme, a széles orrú cipő

Adj szabadságot lábujjaidnak: íme, a széles orrú cipő


Azt már korábban is sejthetted, hogy az évszázadok óta hagyományos viseletté vált szűk, keskeny orrú cipők nem igazán barátai a lábainknak. Amint ugyanis valaki széles orrú cipőt húz fel, azonnal érezheti a változást és szinte zongorázni tudja a különbséget. Ha eddig csak a hagyományos cipőboltok választékát böngészted, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj egy olyan cipőtípussal, ami alapjaiban változtathatja meg a cipőkhöz fűzött viszonyodat!


Cipőviselési szokások


Nézz rá egy kisgyermek lábára, majd pedig nézz meg egy évtizedekig körömcipőben vagy szűk, keskeny orrú cipőben járó ember lábára! Ahogy a kisgyermek lába kinéz, lábujjainknak ugyanúgy kellene állnia 40, 60, sőt 80 éves korunkban is! Ehelyett mit teszünk? Szoros, kényelmetlen cipőkbe préseljük lábfejünket és 8-10 órán keresztül nyomorítjuk nap mint nap, hétről hétre, éveken át!


Meg is van ennek az eredménye! Kalapácsujj, benőtt, elgombásodott körmök, hatalmas bütykök, bőrkeményedések, és ezek nem csupán esztétikai problémák! Hátfájás, ízületi gyulladás, sántaság, visszerek, hogy csak a leggyakoribb következményeket említsük, amelyek a helytelen cipőviselésre is visszavezethetők. Amikor a lábujj nem fér el rendesen a cipőben, a lábfej csontjait pedig rendellenes helyzetbe kényszerítjük, akkor járásunk nagyon messze van az ideálistól.


Az ideális járás


Biztosan hallottad már azt, hogy a kisgyermekek egészséges lábboltozatának kialakulása érdekében a szakemberek arra biztatják a szülőket, hogy a gyermek lehetőleg minél több időt járjon mezítláb. A mezítlábas járás során láthatod, hogy a lábujjak szétterülnek, és a testsúly egyenletesen tud eloszlani a talp teljes felületén. A csontok ideális helyzetbe kerülnek, felveszik a természetes pozíciót, és a járáskép harmonikus, egyenletes, rugalmas lesz.


A mezítlábas járás során a talp izmai erősödnek, és a boltozatok megtartottak maradnak. A talp járás közben szépen gördül, így a testsúly a sarok felől egyenletesen tevődik át a talp első felére, ahol a szétterült lábujjak felelnek az egyensúly megtartásáért.


Széles orrú cipő, a lábunk természetes állapotáért


Látható tehát, hogy ahhoz, hogy a járás ideális legyen, megfelelő teret kell adni a lábfejnek és a lábujjaknak, ami egy keskeny cipőben lehetetlen. Akár női cipőről, akár férfi cipőről beszélünk, mindkét nem esetében szükséges, hogy széles orrú cipőt válassz, főleg akkor, ha állómunkát végzel, sportolsz, túrázol vagy kirándulsz. A széles orr ugyanis lehetővé teszi azt, ami a mezítlábas járáskor megvalósul: teret enged a lábfejnek és a lábujjaknak, így azok visszatérhetnek a természetes helyzetükbe.


Ha a cipő szélessége megfelelő, akkor nem kell azon aggódni, hogy fájdalmas lesz a járás, valamint a fent felsorolt esztétikai és funkcionális problémák jelentkeznek, mivel ezek a cipők a legideálisabb mozgást fogják biztosítani!


A széles orrú cipőink választéka


Weboldalunkon kizárólag kényelmes, anatómiai, széles orrú cipőket fogsz találni, tehát bátran válaszd bármelyiket! Mindenféle alkalomra találsz cipőt az elegánstól a sportosig, a vagánytól a konzervatívig. Ha igazán menő megjelenésre vágysz, akkor válaszd az Ahinsa márka gyönyörű bordó bőrbakancsát, ami mellett senki sem fog szó nélkül elmenni! Természetesen ez a termék is széles orral rendelkezik, és ideális az egész napi lótás-futásra.


A széles orr kardinális kérdés, ha a kényelmes és egészséges cipőmegoldást keresed. Böngészd át kínálatunkat és dönts szíved szerint, hiszen Európa legjobb barefoot, azaz mezítlábas cipőit hoztuk el neked! Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan keress bennünket, szívesen segítünk!
Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.